Pregledali smo sedmični program za vas

I ove sedmice smo za vas izdvojili zanimljive sadržaje iz bogate m:tel IPTV ponude.

Ponedjeljak, HBO, Božić u osamdesetima u 18.20 (pozicija kanala 350)

“Božić u osamdesetima” duhovit je i iskren osvrt na avanture iz djetinjstva. Smještena u predgrađe Čikaga kasnih 1980-ih, priča se usredotočuje na herkulsku potragu desetogodišnjeg Jakea Doylea da za Božić nabavi najnoviji i najbolji sistem videoigara. U filmu glume Neil Patrick Harris i Winslow Fegley kao odrasli i mladi Jake, June Diane Raphael te David Cross i Steve Zahn.

Utorak, DOX TV, Čokoladni rat u 21.52 (pozicija kanala 405)

Prije 20 godina najveći svjetski proizvođači čokolade potpisali su sporazum da će raditi na ukidanju ropstva djece. Međutim, izvještaji pokazuju da problem ostaje do danas. Američki advokat Terry Collingsworth posvetio je svoj život ukidanju ropstva i trgovine ljudima i više od decenije radi na tome da proizvođače čokolade odvede na sud zbog kršenja američkog ustava. Collingsworth uspijeva da njegov slučaj stigne na Vrhovni sudu SAD-a…

Srijeda, Superstar 2, Čovjek koji je premalo znao u 21.50 (pozicija kanala 301)

Wallace Ritchie leti u Englesku kako bi proveo rođendan s bratom Jamesom. Jamesu u posjetu dolaze poslovni partneri i mora nečim zaokupiti svoga brata tokom večere. Wallace na kraju postane učeesnik “pozorišta života” u kojem ljudi doživljavaju sudbinu likova u kriminalističkim dramama.

Četvrtak, Prva TV, Moja velika masna pravoslavna svadba 2 u 00.00 (pozicija kanala 005)

Moja velika masna pravoslavna svadba se vraća i to s istom postavom, i još pokojim dodatkom. U filmu glavne uloge ponovo tumače Nia Vardalos i John Corbet, a novi član porodice je njihova ćerka Paris koju glumi Elena Kampuris. Nakon što su proveli većinu svog vremena fokusirajući se na svoju ćerku, Tula i Ian se u ovom nastavku suočavaju s bračnim problemima, a takođe moraju da se nose s još jednim grčkim vjenčanjem – ovoga puta, još većim i masnijim!

Petak, National Geographic, Divovske rasklopne građevine u 21.00 (pozicija kanala 401)

Može li se izgraditi neboder od 30 spratova za dvije nedjelje, željeznička stanica ili podvožnjak preko noći? Pogledajte najbolje svjetske rasklopne građevine u ovom serijalu. Indija je sparna i vruća zemlja u kojoj nisu baš idealni uslovi za projekat divovskih razmjera: izgradnju željezničkog pothodnika u manje od pet sati!