Pregledali smo sedmični program za vas

Jeste li za nove TV preporuke? Naravno da jeste, i zato smo i ovog ponedjeljka pregledali sedmični program za vas!

Ponedjeljak, FOX Life, Dinastija u 21.00 (pozicija kanala 306)

U trećoj sezoni popularne američke serije “Dinastija”, porodica Karington suočava se sa novim neprijateljima. Život Karingtonovih prepun je neočekivanih zapleta i raspleta. Pojaviće se neka stara, ali i nova lica koja će im dodatno “pomrsiti konce”. Članovi ove rastrzane porodice moraće ponovo da se okupe i nauče da sarađuju, jer jedino tako mogu da se odbrane od hijena i vrate na vrh.

Utorak, 24 Kitchen, Mavarski put začina: Šejn Delija u 14.00 (pozicija kanala 505)

U trećoj sezoni kulinarskih avantura Šejna Delije pod nazivom “Mavarski put začina: Šejn Delija” otkrićemo na koji način je kultura Istoka oblikovala kulinarske navike Evrope. Mavarska okupacija Španije trajala je skoro 800 godina, ostavivši iza sebe bogata i složena jela kakva nikada ranije nisu viđena u Evropi. Šejn Delija putuje od Maroka do Španije prateći rutu kojom su putovali ovi osvajači.

Četvrtak, HBO, Alen protiv Farou u 22.55 (pozicija kanala 350)

Ova četvorodijelna dokumentarna serija istražuje decenije senzacionalnih naslova kako bi otkrila privatnu priču o jednom od najzloglasnijih holivudskih i javnih skandala: optužbu protiv Vudija Alena za seksualno zlostavljanje Dilan, njegove tada sedmogodišnje kćeri s Mijom Farou; njihovo naknadno suđenje za starateljstvo, otkrivanje Alenove veze Son Ji te kontroverzne posljedice sljedećih godina. Nekad proslavljeni zahvaljujući svom partnerstvu na filmskom platnu i izvan njega, život ovog para je nepovratno narušen, a njihova velika porodica rastrgana javnim objavama optužbi za zlostavljanje i žučnim sporovima koji su uslijedili.

Subota, FOX, Lovci na misterije u 12.10 (pozicija kanala 305)

Na tragu Indijane Džonsa, serija autora Majkla Landesa prati usamljenog lovca na blago Hutena, koji je vješt na riječima i često upada u nezgodne situacije. Tu je i aristokratkinja i kustoskinja britanskog muzeja Ledi Aleksandra. Ona je preterano uredna i zavisna od pravila, ali je spremna da krene stopama velikih arheologa prošlosti i otisne se u neistražene zemlje. Upoznavši se usred amazonske prašume, Huten i Ledi Aleksandra shvataju da nemaju ništa zajedničko i da će se teško slagati u ovoj misiji. Međutim, opasnost i zajednički cilj ih zbližavaju, pa zajedno kreću na uzbudljivo putovanje po egzotičnim mjestima. Od Butana preko Etiopije i Kariba do Kambodže, ovaj dvojac traga za izgubljenim relikvijama.

Nedjelja, National Geographic, Primitivni opstanak u 21.00 (pozicija kanala 401)

Hejzen Odel, avanturista, ljubitelj divljine i upoznavanja najskrivenijih kutaka naše planete spreman je da se peti put otisne na neizvjesnu misiju preživljavanja u prirodi. Kroz osam epizoda dokumentarnog serijala “Primitivni opstanak” testiraće svoje sposobnosti i izdržljivost, pokušavajući da samo sa najjednostavnijim alatom i oružjem pobijedi divljinu i sačuva glavu na ramenima.
Odel će ovog puta posjetiti neka od najesktremnijih okruženja kako bi upoznao domoroce i naučio njihove tehnike preživljavanja. Naoružan novim znanjem, Hejzen se sam bori sa džunglama Surinama i Perua u Južnoj Americi, kišnim šumama Laosa, strmim krečnjačkim stenama Filipina i prašumama Malajskog poluostrva i Papue Nove Gvineje u koje ljudska noga rijetko zaluta.