Pregledali smo sedmični program za vas

Igrani i dokumentarni filmovi, serije, neobične priče o još neobičnijim ljudima… I ovog ponedjeljka smo pregledali sedmični program i evo šta vam preporučujemo:

Ponedjeljak, FOX Life, Lutkica u 21:55 (pozicija kanala 306)

Jules Wiley je unazad pet godina bila predana svojoj vezi. Kada je momak neočekivano ostavi, ona se mora pomiriti s činjenicom da je dopustila da se sva njena prijateljstva raspadnu, a izlazak u provod je plan da ih opet pridobije. Ona i njene prijateljice se upuštaju u brojne avanture, a ova komedija prati kako se Jules nosi sa svojom maštom kako bi doslovno i metaforički opet ušla u svijet žena i obnovila ženska prijateljstva

Četvrtak, HBO, Dan kada je sport stao u 22:05 (pozicija kanala 350)

Ovaj dugometražni dokumentarni film govori o neviđenom gašenju sporta u martu 2020. godine i izvanrednom preokretu koji je uslijedio. „Nagrađivani reditelj Antoine Fuqua prati ovaj nagli prekid, istaknutu ulogu sportista u kulturnom obračunu zbog rasnih nepravdi koji je eskalirao tokom pandemije te kompleksni povratak na takmičenja tokom ljeta i jeseni. Dokumentarac bilježi širok raspon glasova i iskustava koji istražuju kako je pandemija pauzirala njihove karijere, ali i promijenila njihove živote na dramatične i iznenađujuće načine.

Petak, OBN, Nevjerovatna Indija u 17:55 (pozicija kanala 051)

Serijal “Nevjerojatna Indija” je izrastao u najuticajniju franšizu za zabavu u ovoj mnogoljudnoj zemlji. I to s razlogom. Indija ima pravu riznicu zanimljivih priča i jednako nezasitu potražnju da se one čuju. Ove emisije su priče o izvanrednim ljudima i događajima, koje će vas primorati da reagujete…

Subota, CineStar TV, Patrick Melrose u 20:00 (pozicija kanala 301)

Serija se zasniva na priznatoj seriji romana autora Edwarda St. Aubyna i duhovito kritikuje britansku višu klasu – pratimo bolnu odiseju glavnog lika; od duboko traumatičnog djetinjstva i ovisnosti u odrasloj dobi do konačnog oporavka i iskupljenja. Benedict Cumberbatch (Sherlock) glumi Patricka Melrosea, aristokratu i skandalozno smiješnog plejboja koji se trudi popraviti štetu koju su mu nanijeli otac zlostavljač i majka koja je prešutno odobravala takvo ponašanje. Kao prava televizijska saga, serija je ujedno i napeta i duhovita, a dramatično obuhvata jug Francuske u 60-ima, razvratan Njujork 80-ih i trezvenu Britaniju s početka 21. vijeka. Sat vremena je posvećeno svakom od pet romana, a svaka epizoda prati nekoliko složenih i intenzivnih dana u životu glavnog junaka.

Nedjelja, TV 1000, Nepoznati u 21:20 (pozicija kanala 300)

Smještena u političko zmijsko leglo Engleske u doba Elizabete Prve, ova drama razmatra pitanje koje je vijekovima intrigiralo akademike i briljantne umove od Marka Twaina i Charlesa Dickensa do Henryja Jamesa i Sigmunda Freuda: ko je autor drama pripisivanih Williamu Shakespeareu? O tome su raspravljali stručnjaci, napisane su brojne knjige, a  naučnici su posvetili živote štiteći ili opovrgavajući teorije o autorstvu najslavnijih djela engleske književnosti. Film nudi jedan mogući odgovor, fokusirajući se na vrijeme kada su melodramatično-pustolovne političke intrige, nedopuštene romanse na kraljevskom dvoru i spletke pohlepnih plemića bile raskrinkane na najneočekivanijemu mjestu – londonskoj pozornici.