Pregledali smo sedmični program za vas

Dobar film ili sjajna serija? Dilemu smo donekle razriješili – iznova smo pregledali sedmični program i za vas izdvajamo sljedeće TV preporuke:

Ponedjeljak, Superstar TV, Klan u 19:05 (pozicija kanala 006)

“Klan” je serija autora Bobana Skerlića koja, u osam epizoda, dramskim i tagikomičnim tonom prikazuje živote Šoka i Paše, provincijalaca i ne pretjerano uspješnih sitnih lopova, koji tek počinju svoju karijeru koja će spletom okolnosti imati potpuno neslućen razvoj i dovesti ih do vrha podzemlja. Zamišljena je kao savremena akciona drama furioznog ritma, kao jedan dubok i do sada neviđen uvid u samo srce kriminalnih organizacija i njihovih mnogobrojnih poslova.

Utorak, CineStar TV, Gospodarica orlova u 09:00 (pozicija kanala 301)

Film prati trinaestogodišnju Aisholpan koja trenira da postane prva gospodarica orlova u 12 generacija svoje kazahske porodice te se uzdiže na sam vrh tradicije koja se već vjekovima prenosi isključivo s oca na sina. Iako postoje mnogi ktamošnji gospodari orlova koji se žestoko protive ideji da jedna žena učestvuje u njihovoj drevnoj tradiciji, Aisholpanin otac Nurgaiv vjeruje da jedna djevojka može raditi sve što i dečko dok god je odlučna u tome. Nakon mjeseci treniranja orla uz očevu pomoć, Aisholpan je spremna da testira svoje vještine. Prisustvuje slavnom takmičenju- Festivalu zlatnog orla, gdje će odmjeriti snage sa 70 najvećih kazahskih gospodara orlova u Mongoliji.

Srijeda, 24 Kitchen, Nigella: Kuvaj, jedi, ponovi u 16:00 (pozicija kanala 505)

Prošlo je više od dvije decenije otkako je Nigella Lawson emisijom „Nigellini zalogaji“ zakoračila u svijet TV kulinarstva i postala jedna od omiljenih televizijskih kuvarica svih vremena. Nakon velikog uspjeha serijala „Za mojim stolom“ iz 2017. godine, predstavlja gledaocima novi šou „Nigella: Kuvaj, jedi, ponovi“. Kroz šest epizoda gledaoce će upoznati sa nizom zanimljivih recepata u kojima koristi neke od najčešće upotrebljavanih začina u britanskoj kuhinji. Tako će publika imati priliku da vidi burger od sira i kraba, tortu od putera i čokolade, kao i klasičnu britansku riblju čorbu. Takođe, ljubiteljima svoje kuhinje otkriva i gdje pronalazi inspiraciju za svoja jela – od starih kuvara, iskusnih eksperata do recepata sa društvenih mreža.

Petak, Prva, Pad Lonodna u 22:00 (pozicija kanala 005)

Tajni agent Mike Banning (Gerard Butler) je ponovo preuzeo zaštitu predsjednika SAD, ali ovoga puta u Londonu. Povod posjete Londonu je sprovod britanskog premijera koji je umro pod čudnim okolnostima. Na njegovom sprovodu će biti najveće svjetske vođe. Ali, ono što počinje kao najsigurniji događaj, pretvara se u smrtonosnu zamku za ubistva najmoćnijih svjetskih lidera. Samo tri osobe mogu zaustaviti veliku katastrofu: predsjednik SAD, njegov glavni tajni agent te engleski MI-6 agent koji s pravom ne vjeruje nikome.

Subota, HBO, Izvan igre u 20:00 (pozicija kanala 350)

Jack Cunningham (Ben Affleck) je bio je srednjoškolski košarkaški fenomen koji je naglo, iz nepoznatih razloga, napustio sport odrekavši se svoje budućnosti. Godinama poslije, zapeo je u besmislenom poslu i utapa se u alkoholizmu koji ga je stajao braka i svake nade u bolji život. Kad od njega zatraže da trenira košarkaški tim u svojoj srednjoj školi koja je u međuvremenu spala na niske grane, on bez pretjerane volje prihvata taj poziv, iznenadivši prvenstveno samog sebe. Kad se mladići okupe kao tim i počnu pobjeđivati, Jack napokon možda pronađe razlog da se suprotstavi vlastitim demonima. Ali, hoće li to biti dovoljno da ispuni prazninu, zaliječi duboke rane iz prošlosti i usmjeri ga na put iskupljenja?