Pregledali smo sedmični program za vas

Jeste li za dobar film, seriju ili, možda, kulinarsku emisiju? Preporuke za sve to vam donosimo i ovog ponedjeljka, kada smo iznova pregledali sedmični program za vas.

Ponedjeljak, 24 Kitchen, Sladokusci iz Macaa u 18:05 (pozicija kanala 505)

Najpopularnija australijska kuvarica Justine Schofield otkriva bogatu kulturnu i kulinarsku istoriju Makaa, regiju koja je usječena u kinesko i portugalsko nasljeđe. Pridružite joj se dok istražuje Macao, gdje posjećuje lokalne tržnice i priprema jela koje predstavljaju fuziju kineskog i portugalskog, po čemu je tamošnja kuhinja i poznata. Ovo je takođe putovanje na kojem ćete upoznati krasnu staru arhitekturu te bogatu portugalsku i kinesku baštinu ove regije.

Utorak, HBO, Otrkivanje vještica u 20:00 (pozicija kanala 350)

Diana Bishop (Teresa Palmer), briljantna istoričarka i vještica, pristupa čarobnom rukopisu, Ashmole 782, i zna da mora riješiti njegove tajne. Pomaže joj zagonetni Matthew Clairmont, ali on je vampir, a vještice nikada ne bi smjele vjerovati vampirima… Na osnovu najprodavanije serije knjiga Debore Harkness, „Otkrivanje vještica“ je savremena ljubavna priča smještena u okruženje akademskog života Oksforda, ali u svijetu gdje šačica vještica, vampira i demona živi i djeluje nevidljiva među ljudima, skrivajući se od svih. 

Srijeda, FOX Crime, Dobre djevojke u 22:55 (pozicija kanala 307)

Trio očajnih mama iz predgrađa odlučuje da ih dobrota nije nigdje odvela, te opljačkaju trgovinu kako bi došle do malo dodatnog novca. Nažalost, trgovina je teritorija lokalne bande, a Beth, Annie i Ruby se nađu u opasnim vodama. Ova kriminalistička serija donosi dramski naboj i obilje komičnih situacija.

Subota, TV 1000, Psi od slame u 21:00 (pozicija kanala 300)

Holivudski scenarista i supruga glumica (James Marsden i Kate Bosworth) vraćaju se u njen rodni grad na dubokom jugu da pripreme njezu porodičnu kuću za prodaju nakon očeve smrti. Ondje se javljaju stare razmirice s mještanima koje dovode do nasilnog sukoba. Kad ih čopor izopačenih mještana predvođenih nemilosrdnim predatorom (Alexander Skarsgard) uhvati u stupicu, jedina nada da prežive jeste da postanu još nemilosrdniji od svojih divljačkih mučitelja.

Nedjelja, Superstar TV, Jack Reacher: Nema povratka u 18:00 (pozicija kanala 006)

Jack Reacher (Tom Cruise) vraća sa svojom posebnom vrstom pravde u ovom iščekivanom nastavku. Kad major Susan Turner (Cobie Smulders), koja je na čelu njegove stare istražne jedinice, uhapse zbog izdaje, Reacher neće prezati ni pred čim da dokaže njenu nevinost i otkrije istinu iza velike državne zavjere koja uključuje ubijene vojnike. Film je zasnovan na 18. romanu Leeja Childa iz popularnog serijala Jack Reacher, sa 100 miliona prodanih primjeraka knjige u svijetu.