Pregledali smo sedmični program za vas

Filmovi, dokumentarci, serije – sve to vam i ovog ponedjeljka predstavljamo u TV preporukama koje smo izdvojili iz sedmičnog programa.

Srijeda, FOX life, Bez riječi u 14:50 (pozicija kanala 306)

Maya DiMeo seli s porodicom u novi školski okrug koji je savršen za njenog sina koji boluje od cerebralne paralize. J.J. i kćerka Dylan su oduševljeni selidbom, za razliku od srednjeg sina Raya. Maya, međutim, otkriva da uslovi nisu dobri za J.J.-a, pa se opet želi seliti…

Četvrtak, 24 Kitchen, S izvora u 20:00 (pozicija kanala 505)

Domaćin Guy Turland isporbava hranu širom svijeta, na putovanju epikurejskih razmjera! Teško da postoji mjesto koje nije posjetio, plaža na kojoj nije surfao ili epsko jelo koje nije probao. Otisnite se s njim na ovo uzbudljivo gastro putovanje!

Petak, National Geographic, Rookie Moonshot: Misija na Mjesec u 00:40 (pozicija kanala 401)

Ovaj film prikazuje putovanje SpaceIL robotskog svemirskog broda dok pokušava postati prvo privatno finansirano vozilo za slijetanje na Mjesec. Kroz aktualne sekvence, intervjue i grafiku, gledaoci će spoznati što je sve potrebno za to.

Subota, Superstar TV, Kalkanski krugovi u 21:00 (pozicija kanala 006)

Radnja serije se bavi odnosima između dvije važne porodice za selo Dol — Petrovića i Đorđevića. Istorija sukoba ovih dviju familija seže sve do početka 20. vijeka, ali živopisno selo Dol vješto krije tajnu čuvanu decenijama. Kroz flešbekove, priča nas vodi na početak prošlog vijeka i to u trenutak koji će se pokazati kao ključan za razrešenje nekih za likove važnih motiva.

Nedjelja, HBO, Equilibrium u 22:40 (pozicija kanala 350)

U futurističkom svijetu gdje je strog režim eliminisao rat suzbijanjem emocija – knjige, umjetnost i muzika strogo su zabranjeni, a osjećati je zločin kažnjiv smrću. Kako bi se zakon provodio, posebna vrsta policije zadužena je ukloniti sve koji ga prekrše. Tada, čovjek koji je zadužen za provođenje zakona ustaje kako bi srušio sistem. Sve počinje kada on propusti dozu lijeka koji blokira emocije.