Pregledali smo sedmični program za vas

Ponedjeljak je, pravo vrijeme za TV preporuke, pa smo i ovaj put pregledali sedmični program za vas te izdvajamo:

Utorak, FOX Crime, Elementarno u 22:55 (pozicija kanala 307)

U posljednjoj, sedmoj sezoni savremene ekranizacije čuvenog junaka Konana Dojla, Šerlok Holms i Džoana Votson vraćaju se tamo gdje je originalna priča počela – u Veliku Britaniju. Neustrašivi detektivi rade kao savjetnici za Skotland jard. Popularna britanska manekenka postala je žrtva napada kiselinom, pa Holms i Votson zalaze u industriju tabloida kako bi riješili ovaj zločin. Ovaj dvojac pokušaće da iz Londona vodi istragu i u Americi, nakon što njima bliska osoba bude ozbiljno povrijeđena. A kada dođe trenutak da spakuju kofere i vrate se u Njujork, Holms će morati da koristi “mutne” saradnike svog oca kako bi legalno ušao u SAD.

Srijeda, 24 Kitchen, Donalovi brzi porodični obroci u 13:00 (pozicija kanala 505)

Televizijski kuvar i zvijezda YouTube-a Donal Skijan će u novom TV šouu za iskusne gurmane podijeliti sa gledaocima svoje omiljene porodične recepte i kulinarske savjete. Uz prirodan šarm i praktične kulinarske dosjetke, Donal priprema jela i zalogaje koji su istovremeno ukusni, zdravi i što je najvažnije – uklapaju se u haotičan svakodnevni porodični život. Sa dvoje male djece i mnogo obaveza, on je postao majstor u pripremi upravo takvih jela. Riječ je o kreativnim, sezonskim receptima, koji njemu i njegovoj supruzi Sofi omogućavaju da se opuste u kuhinji. Otkriće nam neke sjajne “fore” za uštedu vremena, kao i jednostavne trikove za nevjerovatna peciva i slasne obroke za dvoje.

Četvrtak, HBO, Slikanje s Džonom u 22:25 (pozicija kanala 350)

Meditativni tutorijal u obliku neformalnog razgovora, ovo je serija koju je režirao muzičar, glumac, reditelj i slikar Džin Luri, koji je ujedno i glavna zvijezda ovog ostvarenja. On svakoj epizodi sjedi za svojim radnim stolom dok usavršava složenu tehniku slikanja akvarela i dijeli sa gledaocima svoja razmišljanja o životu. Spajajući prikaze svojih slika, autorsku muziku te drski stav o potrebi da izvučemo na površinu svoju djetinju umjetničku stranu i njegov stav o slavi, ali i brojnim drugim  temama, serija nas podsjeća da je dobro svaki dan naći malo vremena za kreativnost, zabavu i djetinjeg nestašluka.

Petak, Prva, Rađanje legende u 22:00 (pozicija kanala 005)

Adonis Krid će morati uskladiti život između ličnih obaveza i priprema za sljedeću veliku borbu. Suočavanje s protivnikom svoje porodice samo ga još više motiviše za borbu u ringu. Roki i Adonis će se suočiti sa svojim zajedničkim nasljeđem i shvatiti da ništa nije važnije od porodice. Rađanje legende će nam pokazati što nas to čini prvacima, ali i podsjetiti na jednu činjenicu – bez obzira gdje se nalazimo, ne možemo pobjeći od svoje prošlosti.

Nedjelja, National Geographic, Izgubljena blaga Egipta u 21:00 (pozicija kanala 401)

Ekipe vrhunskih arheologa spremne su za povratak u riznicu svjetskog arheološkog blaga – Egipat. Druga sezona osmodjelnog dokumentarnog serijala gledaoce će povesti na još jedno uzbudljivo putovanje u prošlost. Poslije dva milenijuma “otključavamo” misterije Tutankamonove grobnice, rješavamo zagonetku Sfinge, krećemo u potragu za Kleopatrom i kraljicom Nefertiti, praćeni najstrašnijim kletvama mumija starih 3.000 godina. U trci s vremenom, najbolji svjetski stručnjaci pokušavaju da ispod vrelog saharskog pijeska dođu do skrivene palate moćnog faraona Ramzesa ne bi li otkrili sve tajne ove drevne civilizacije.