Pregledali smo sedmični program za vas

Zima je iznova “pokazal zube”, što je više nego dobar razlog da se u solobodno vrijeme ušuškate i uživate uz sjajne filmove i serije. Da vam olakšamo, pregledali smo sedmični program za vas i evo nekoliko preporuka:

Ponedjeljak, CineStar TV, Danny Collins u 21:10 (pozicija kanala 301)

Ova komedija/drama je nadahnuta istinitom pričom o engleskom folk-pjevaču Steveu Tilstonu. Danny Collins (Al Pacino) je ostarjeli roker koji ni u sedmoj deceniji ne odustaje od svog specifičnog načina života. Kada njegov menadžer (Chrisopher Plummer) slučajno otkrije pismo staro 40 godina, koje Danny nikada nije primio, a čiji je autor John Lennon, to će u potpunosti promijeniti smjer u njegovoj karijeri, ali i privatnom životu.

Utorak, 24Kitchen, Rejčel Ku: Čokolada u 13:00 (pozicija kanala 505)

Za ljubitelje najvoljenijeg slatkiša na svijetu, kanal 24 Kitchen ima pravu poslasticu. Ovog utorka, 16. februara, premijerno će biti emitovan novi serijal “Rejčel Ku: Čokolada”, koji će utorkom u istom terminu narednih sedmica otkriti sve čari – čokolade. Autorka je međunarodno priznata kuvarica i književnica, a Rejčel Ku će ovaj put u bezbrojnim ukusima najpoznatije svjetske poslastice potražiti inspiraciju za jedinstvena i ukusna jela.

Utorak, FOX, Obavještajac u 22:00 (pozicija kanala 305)

Poslije skoro dvije decenije od završetka serije “Prijatelji”, Dejvid Švimer se vraća na male ekrane glavnom ulogom u savremenoj komediji o tajnim agentima, autora i glumca Nika Mohameda. “Obavještajac” nas vodi kroz tajne hodnike najvažnijeg obavještajnog centra Velike Britanije, gdje se ekipa analitičara, programera i hakera suprotstavlja sajber teroristima. Džeri važi za drskog agenta NSA, čiji je zadatak da pomogne ekipi istražitelja u obavještajnom centru svojim jedinstvenim moćima zapažanja. Međutim, on ubrzo počinje da krši protokol, nervirajući kolege i degradirajući prijateljski odnos između Ujedinjenog Kraljevstva i SAD. Serija na zabavan način prikazuje genijalne, ali neobične stručnjake sa zadatkom da rade iz sjenke.

Srijeda, FOX Crime, Bul u 22:oo (pozicija kanala 307)

Popularna krimi-drama “Bul”, koju kao autor potpisuje Pol Atanasio, inspirisana je ranim profesionalnim iskustvom dr Fila Makgroa, osnivača jedne od najuspješnijih firmi za pravno savjetovanje na svijetu. Doktor Džejson Bul je psiholog i stručnjak za eksperimentalne nauke, koji zapošljava raznolike eksperte kako bi pripremili efikasnu odbranu svojim klijentima, uzimajući u obzir svaki detalj. On pažljivo koristi svoje vještine prilikom odabira porotnika, ali i kako bi pomogao advokatima svojih klijenata, nudeći im argumente sa kojima će pridobiti porotu. Na početku pete sezone, Bul i ekipa pokušavaju da se naviknu na virtuelni sistem suđenja, dok se bore sa zatvaranjem Njujorka usljed pandemije koronavirusa…

Nedjelja, HBO, Mula u 22:25 (pozicija kanala 350)

Earl Stone (Clint Eastwood), muškarac u 80-ima, u besparici je, sam i suočen s blokadom računa svog biznisa kad mu biva ponuđen posao u kojem se od njega samo traži da vozi. To je dovoljno lako, međutim Earl ne zna da je upravo pristao da bude kurir droge za meksički kartel. Dobro mu ide – tako dobro, ustvari, da se njegov teret eksponencijalno povećava, a Earlu je dodijeljen rukovodilac. No on nije jedini koji ga nadzire – tajanstvena nova mula za drogu našla se na radaru neumoljivog DEA-ina agenta Colina Batesa (Bradley Cooper). I dok njegovi problemi s novcem postaju prošlost, Earla počinju opterećivati greške iz prošlosti i neizvjesno je hoće li imati vremena ispraviti ih prije nego što ga sustignu predstavnici zakona ili kartelovske gorile.