Pregledali smo sedmični program za vas

Pregledali smo i ovog ponedjeljak sedmični program za vas, a ovaj put donosimo sljedeće preporuke:

Ponedjeljak, 24Kitchen, Džejmi i Džimi u gastronomskom izazovu u 13:00 (pozicija kanala 505)

U drugoj polovini osme sezone serijala “Džejmi i Džimi u gastronomskom izazovu”, dva kulinarska maga zatičemo na starom mjestu. Džejmi Oliver i Džimi Doerti vraćaju se na pristanište Sautend, gdje će u svom improvizovanom kafeu na obali mora ugostiti mnogobrojne poznate ličnosti i povesti ih u gurmansku avanturu za pamćenje. Naime, ovaj uhodani dvojac će u svakoj epizodi tragati za specijalnim receptima koji imaju poseban značaj za njihove goste.

Utorak, FOX Crime, FBI u 22:00 (pozicija kanala 307)

Treća sezona krimi-drame “FBI” donosi priču o unutrašnjem funkcionisanju njujorškog Federalnog istražnog biroa (FBI), a za junake ima elitnu jedinicu koja koristi umijeće, inteligenciju i najnoviju tehnologiju kako bi održala Njujork i državu bezbjednim. Megi Bel i Ziko Zak sa ostatkom ekipe istražuju najsloženije slučajeve, uključujući one koji se odnose na terorizam i organizovani kriminal. U novim epizodama tragaju za opasnim kriminalcem koji je organizovao oružani napad na jednu medijsku kompaniju, serijskog ubicu čije su tri žrtve pronađene na dnu jezera i vođu narkokartela i najtraženijeg mafijaša na svijetu.

Četvrtak, HBO, Zov divljine u 18:20 (pozicija kanala 350)

Zov divljine na velika platna živopisno donosi priču o Baku, psu velikog srca čiji je život okrenut naopačke kada je iznenada prognan iz svog doma u Kaliforniji i preseljen duboko u srce Aljaske tokom zlatne groznice 1890-ih. Kao novajlija u ekipi pasa za dostavu, a kasnije i njihov vođa, Bak prolazi svoju životnu avanturu, konačno pronalazeći svoje pravo mjesto u svijetu i postajući gospodar vlastite sudbine. Zvijezde filma su, između ostalih, legendarni Harison Ford te Omar Si i Kolin Vudel.

Subota, CineStar Achtion & Thriller, Dijete 44 u 21:50 (pozicija kanala 302)

U pitanju je prvi dio napete trilogije čija je radnja smještena u Sovjetski savez 1952. godine. U vrijeme najvećih paranoja, strogog obrazovnog sistema i jakog djelovanja tajne policije bezbrižnu svakodnevicu zemlje koja se hvali kako u njoj nema kriminala uzdrmaće krvavi zločini serijskog ubice poznatog pod nadimkom Rostovski koljač.

Nedjelja, National Geographic, Evropa odozgo u 22:00 (pozicija kanala 401)

Nakon što su nas kamere u prvoj sezoni serijala povele na magično putovanje iznad Evrope i prikazale nevjerovatne pejzaže Njemačke, Holandije, Velike Britanije, Španije i Poljske, nastavak ove avanture, kroz šest jednočasovnih epizoda, gledaoce će povesti od Akropolja, u Grčkoj, do zamrznutih morskih prostranstava na sjeveru Finske, čiju bjelinu kao oštrica noža sjeku moćni ledolomci. Na tom putu letiće iznad Turske, gdje će prisustvovati izgradnji najdužeg mosta na svijetu, a zatim preko nepreglednih panonskih ravnica Mađarske nastaviti sve do sada neviđenih ljepota francuske provincije – prikazanih odozgo. Nova sezona će otkriti i na koji način su tehnološki napredak i ambiciozni inženjerski poduhvati mijenjali istoriju starog kontinenta i inovacijama oblikovali savremene nacije Evrope.