Pregledali smo sedmični program za vas

“Korak do slave”, “Ad Astra”, “S druge strane sunca”… neke su od televizijskih preporuka koje vam ovog ponedjeljka donosimo u pregledu sedmičnog programa za vas:

Ponedjeljak, FOX Crime, FBI: Najtraženiji u 22:00 (pozicija kanala 307)

Od izvršnog producenta Dika Vulfa i scenariste Renea Balcera, koji su zaslužni za serijale “FBI” i “Red i zakon”, stiže druga sezona krimi-drame “FBI: Najtraženiji”. Specijalnu jedinicu za hvatanje bjegunaca, koja radi danonoćno kako bi uhapsila kriminalce sa FBI-jevog spiska najtraženijih, možete pratiti radnim danima unavedenom terminu. U prvoj, večerašnjoj epizodi Džes Lakrua suočiće se sa naoružanim nasilnicima, koji su, usljed pritiska izazvanog virusom Covid-19, svoj bijes i očaj iskalili na ljudima koje smatraju njihovim ugnjetačima. Tu je i haker koji je izazvao nesreću u kojoj je poginula tročlana porodica. Ekipa pokušava da ga zaustavi, a kako vrijeme prolazi postaje očigledno ko će mu biti posljednja meta…

Srijeda, TV 1000, Korak do slave u 21:00 (pozicija kanala 300)

Crpeći inspiraciju iz vlastitih početaka u novinarstvu dok je kao tinejdžer radio za magazin „Rolling Stone“, scenarista i reditelj Kameron Krou stvorio je priču o odrastanju koja je istovremeno i zabavna, dirljiva i protkana seksom, drogama i rock ‘n’ rollom. Radnja se odvija tokom 1973. godine, u priči o petnaestogodišnjem dječaku čiji se san da postane rock-novinar ispuni kada ga “Rolling Stone” pošalje na turneju s perspektivnim rock-bendom “Stillwater” – čijem je članovima „Led Zeppelinu“ – uprkos protivljenju njegove zaštitničke majke. Koru donosi isti zajedljiv humor koji je prikazao i u ostvarenju “Jerry Maguire” kako bi zabilježio i veličao ključan događaj u istoriji rocka te ulogu jednoga tinejdžera u njemu.

Četvrtak, National Geographic, Narko-ratovi u 22:55 (pozicija kanala 401)

Nepuna dva meseca nakon svjetske premijere, stiže novi dokumentarno-istraživački serijal “Narko-ratovi”. Kroz deset uzbudljivih epizoda otkrivamo na koji način su se krijumčarske mreže u Južnoj Americi lako i brzo pretvorile u nemilosrdne narko kartele u čijim rukama leži nevjerovatna moć. Ekskluzivni snimci, intervjui sa šefovima južnoameričkog podzemlja i informacije “iz prve ruke”, dijelove ovog višedecenijskog mozaika povezaće u kompletnu sliku o narko-ratovima i usponu kartela. Vidjećemo kako su oni od sredine osamdesetih godina 20. vijeka do danas kreirali savremenu istoriju Južne, Centralne i Sjeverne Amerike, uprkos tome što su Vlade mnogih zemalja ovog dijela svijeta tokom tog perioda potrošile skoro trilion dolara za suzbijanje droge.

Subota, HBO 2, Ad Astra u 19:00 (pozicija kanala 351)

Astronaut Roj Mekbrajd (Bred Pit) odlazi na opasnu misiju kroz neumoljivi solarni sistem s ciljem da otkrije istinu o svom nestalom ocu (Tomi Li Džons) i njegovoj kobnoj ekspediciji koja, 30 godina poslije, prijeti opstanku naše planete. Bred Pit je ostvario zapažen u ulogu u ovom ZF trileru smještenom u svemiru.

Nedjelja, FOX, S druge strane Sunca u 00:15 (pozicija kanala 305)

Od Džastina Rojlanda i Majka Makmahana, autora popularnog animiranog sitkoma “Rik i Morti”, nedeljom od 00:15 stiže nova serija “S druge strane Sunca”. Junaci ove animirane SF komedije su iz četvoročlane porodice vaznemaljaca, koja je pobjegla sa svoje uništene planete i srušila se u Americi – pravo u kuću spremnu za useljenje. Članovi ove neobične zajednice ne mogu da se slože u vezi s tim da li je Zemlja odlično ili užasno mjesto za život. Korvo i Jumjulak samo vide zagađenost, kapitalizam i ljudsku slabost, dok Teri i Džesi obožavaju svoje nove sunarodnike. Postali su veliki obožavaoci njihove televizije, nezdrave hrane i svih ostalih vidova zabave. Vanzemaljci imaju i tajni zadatak: moraju da zaštite živi superkompjuter Pupu, koji će jednog dana dostići svoj razvijeni oblik i preobraziti Zemlju.