Pregledali smo sedmični program za vas

Pregled sedmičnog programa donosimo i ovog ponedjeljka, kada vam preporučujemo pojedine serije i filmove koje imate priliku pogledati u narednim danima:

Utorak, FOX Crime, Cherif u 19:00 (pozicija kanala 307)

Kapetan Kader Cherif talentovani je detektiv za ubistva koji voli ležerniji i kreativniji pristup poslu. On strastveno živi svoj posao, a zbog mogućnosti sagledavanja slučaja iz više uglova te ponekad prijeko potrebnog zaobilaženja pravila, izrazito je uspješan u njemu. Njegove metode ne oduševljavaju baš sve, a pogotovo ne njegovu poslovnu partnerku Adeline Briard. Iako zajedno rješavaju zločine i ubistva, ona ne odobrava njegov način sprovođenja istrage i radije slijedi pravila. Međutim, nešto je u vazduhu između ova dva neodoljiva junaka…

Srijeda, National Geographic, Brain Games: Djeca protiv odraslih u 21:00 (pozicija kanala 401)

Serija nominovana za nagradu Emmy osmišljena je kao zezancija s najnaprednijim super kompjuterom. U njoj će svi gledaoci moći otkriti kako mozak obrađuje informacije o temama poput stresa, zavisnosti, takmičenja, hrane, povjerenja i jezika. Interaktivne igre i eksperimenti sa skrivenom kamerom donose smiješne i šokantne rezultate, a gledaoci dobijaju informacija o tome kako mogu poboljšati pamćenje, bolje spavati noću ili zaraditi više, koje mogu primijeniti u svakodnevnom životu. Serija je zasnovana na saradnji s najboljim neuronaučnicima i kognitivnim stručnjacima koji mogu ući u vaš um i pokazati vam što se ondje događa. Anthony Anderson i njegov mladi kolega Marsai Martin takmiče se da bi otkrili kako mozgovi djece i odraslih rade na različite načine. Iskustvo se bori protiv mladosti, a oni istražuju ko brže reaguje.

Četvrtak, TV 1000, Posljednje bacanje u 19:00 (pozicija kanala 300)

Nesrećan niz događaja prisiljava Miltona Younga da se odrekne svog sna o igranju profesionalnog bejzbola. On se vraća kući u grad iz kog je svim silama nastojao da pobjegne. U ovom ostvarenju, čiji je scenarista Robert Eagar, uloge tumače John Paul Kakos, Natalia Livingston, E. Roger Mitchell, Rick Hearst i mnogi drugi.

Petak, CineStar A&T, Valerian i grad hiljadu planeta u 20:00 (pozicija kanala 302)

Valerian (Dane DeHaan) i Laureline (Cara Delevingne) su specijalni vladini agenti zaduženi za održavanje reda u cijelom svemiru. Valerian ima u planu romantičnu vezu sa svojom partnerkom, ali ga ona odbija zbog njegove prošlosti sa ženama. Njih dvoje pod direktivom Zapovjednika (Clive Owen) odlaze na misiju u međugalaktički grad Alpha, rastuću metropolu koja je sastavljena od hiljadu planeta. Alpha ima 17 miliona stanovnika koji su ujedinili svoje talente, tehnologiju i resurse za dobrobit svih. Međutim, nemaju svi iste interese i ciljeve – nevidljive sile će dovesti cijeli grad u veliku opasnost.

Nedjelja, HBO, Birds of Prey i emancipacija famozne Harley Quinn u 20:00 (pozicija kanala 350)

Radnja se odvija oko grupe heroina i negativki DC-jevog univerzuma, a glavna zvijezda je Margot Robbie kao famozna Harley Quinn koju ste mogli gledati u filmu “Suicide Squad”. Ona predvodi svoju jaku žensku ekipu koju čine: Jurnee Smollett-Bell kao Black Canary, Mary Elizabeth Winstead kao Huntress, Rosie Pere kao Renee Montoya i mlada debitantica Ella Jay Basco kao Cassandra Cain.