Pregledali smo sedmični program za vas

I ove sedmice izdvajamo za vas neke od zanimljivih TV sadržaja iz bogate m:tel IPTV ponude.

Utorak, HBO, Moj izdajica, moja ljubav u 22.50 (pozicija kanala 350)

Alžir, 1956. godina. Fernand Iveton (30) radnik, separatista i idealista, uhapšen je za podmetanje bombe u elektrani u kojoj radi. Iako bomba nije ubila niti osakatila nikoga, prijeti mu smrtna kazna. Njegova supruga tada postaje supruga “izdajice”’. Helenin život se potpuno mijenja. Ne želi napustiti Fernanda dok se suočava sa svojom sudbinom.Film je snimljen prema istinitoj priči, i prikazuje Helenina i Fernandova sjećanja. Ovo je priča o ljubavi i političkom aktivizmu koje slomi doktrina “nacionalnog interesa” koju su pobudila Fernandova djela.

Srijeda, 24 Kitchen, Američka pustolovina Jamesa Martina u 10.00 (pozicija kanala 505)

Američka pustolovina vodi Jamesa u Salem, grad poznat po suđenju vješticama 1692, a stvari postaju sablasne jer ga posjećuje uoči Dana vještica. Ali Salem nije samo “vještičji grad”: James otkriva trgovinu začinima i umjetnika sa morskim plodovima…

Četvrtak, Superstar 2, Mardokove misterije u 16.10 (pozicija kanala 301)

Serija Mardokove misterije (Murdoch Mysteries), sa radnjom smještenom u Toronto 1895. godine, istražuje intrigantni svijet Williama Murdocha (Yannick Bisson, Sue Thomas F.B. Eye), naočitog mladog detektiva koji radikalnim forenzičnim tehnikama, kao što su analiza otisaka prstiju i tragova, rješava neka od najtežih ubistava u gradu. Iako njegov nekonvencionalni pristup izaziva porugu kolega i sumnjičavost šefa, Murdoch je često jedini koji može riješiti slučaj.

Petak, FOX, Tražen u 21.00 (pozicija kanala 305)

Dvadesetpetogodišnjak Wes (James McAvoy) bio je najnezadovoljnija lijenština na cijelom svijetu. Šef ga je uporno ponižavao i mučio, djevojka ga je ignorisala, a njegov život monotono se vukao unedogled. Svi su bili sigurni da od ovog zabušanta nikada ništa neće biti. Sve dok ne upozna tajanstvenu ženu po imenu Fox (Angelina Jolie). Nakon ubistva njegovog oca, Fox uvodi Wesa u bratstvo, tajno društvo koje počne obučavati Wesa kako bi oslobodio svoju skrivenu snagu i osvetio očevo ubistvo. I dok ga ona podučava kako da razvije munjevite reflekse i fenomenalnu okretnost, Wes otkriva da bratstvo živi prema drevnom neprekinutom kodeksu: izvršavaju naredbe za ubistvima koje im sama sudbina određuje. Uz opasno briljantne učitelje, Wes počinje uživati u snazi koju je oduvijek priželjkivao. Ipak, polako uviđa da njegove kolege nisu onakve kako su se predstavile.

Nedjelja, National Geographic, Licitiraj i uništi u 09.55 (pozicija kanala 401)

“Licitiraj i uništi” prati ekipu koja ukoliko dobije kuću na licitaciji, sruši je u potrazi za napuštenim vrijednostima. Licitiraju za preko 200 nekretnina godišnje. Ovog puta Brian i Lee pokušavaju srušiti divovsku zgradu na obali okeana, nastojeći da krhotine ne padnu u vodu.