Pregledali smo sedmični program za vas

Izdvojili smo neke od sadržaja koje možete pogledati ove sedmice na programima iz m:tel IPTV ponude.

Ponedjeljak, FOX, Crveni zmaj u 21.00 (pozicija kanala 305)

Will Graham je penzionisani agent FBI koji se povukao nakon hapšenja doktora Hannibala Lectera i rješavanja slučaja u kojem se ispostavilo da je krivac misterioznih ubistava čovjek koji mu je trebao pomoći da slučaj riješi. Nekoliko godina poslije, Grahamu se obrati njegov bivši šef i zamoli ga da mu pomogne naći čovjeka koji ubija po jednu porodicu tokom svakog punog Mjeseca. Graham, koji je još emocionalno i psihološki uplašen, nevoljno pristaje. Kad se Graham nađe u bezizlaznoj situaciji, odlazi Lecteru po pomoć, a Lecter se želi malo poigrati.

Utorak, HBO 3, Oni koji mi žele smrt u 22.45 (pozicija kanala 352)

Hannah (Angelina Jolie) radi kao vatrogasac, ali se još oporavlja od gubitka tri života koje nije uspjela spasiti od požara. Pronalazi utjehu u boli koju sama sebi nanosi, bilo da je riječ o razmetljivoj akrobaciji u kojoj završi na tlu ili o samonametnutoj osami svoje osmatračnice visoko iznad divljine Montane. Međutim, kad na njenu udaljenu teritoriju stigne Connor – nervozni dječak koji je obliven krvlju i traumatizovan – moraju zajedno preći kilometre guste šume, probijajući se kroz oluju, nesvjesni da ih jure nemilosrdne ubice.

Srijeda, Cinemax, Pobješnjeli Max: Divlja cesta u 23.50 (pozicija kanala 353)

Reditelj George Miller, začetnik postapokaliptičnog žanra i autor legendarne trilogije “Pobješnjeli Max”, još jednom nas vraća u svijet drumskog ratnika Maxa Rockatanskog. Dok ga progoni burna prošlost, Mad Max (Tom Hardy) vjeruje da će najbolje preživjeti lutajući sam. Uprkos tome, uplete se s bandom preživjelih bjegunki preko Pustare u ratnom vozilu kojim upravlja elitna Imperatorka Furiosa (Charlize Theron). One su pobjegle iz Citadele koju tiranizuje Immortan Joe (Hugh Keays – Byrne), a kojem su uzele nešto nezamjenjivo. Bijesan vojskovođa okuplja sve svoje bande i nemilosrdno progoni pobunjenice.

Petak, HBO, Matrix Revolutions u 17.50 (pozicija kanala 350)

Spašavajući smrtno ranjenu Trinity (C.-A. Moss) i boreći se protiv agenta Smitha (H. Weaving), okretni Neo (K. Reeves) i sam je teško ranjen pao u komu. Kad se vrati među žive, Neo shvati da se mora vratiti izvoru i spoznati samog sebe, jer agent Smith svakim trenutkom postaje sve snažniji i opasniji. Od ishoda njihovog sukoba zavisi budućnost čovječanstva i pobjeda nad Matricom. U međuvremenu, mašine se približavaju Zionu, a u odbrani kolonije učestvuje i odvažna Zee (N. Gaye), supruga Neova saborca Linka (H. Perrineau Jr.). Istovremeno, izdajnik Bane (I. Bliss) počinje da pokazuje svoje pravo lice…

Subota, Superstar TV, Zelena knjiga: Vodič za život u 22.00 (pozicija kanala 300)

Smještena u Americi 1962. godine, “Zelena knjiga: Vodič za život” pripovijeda toplu, istinitu priču o Tonyju Lipu (Viggo Mortensen), italijansko-američkom izbacivaču iz radničke klase koji je preuzeo posao vozača doktora Dona Shirleyja (Mahershala Ali), visokoobrazovanog afroameričkog klasičnog pijaniste. Ovaj neskladni par kreće na dvomjesečnu turneju po koncertnim prostorima na rasističkom dubokom jugu i otkrivaju da su ujedno na putu prema važnom i jedinstvenom prijateljstvu.