Pregledali smo sedmični program za vas

Ponovo smo za vas izdvojili zanimljive sadržaje iz m:tel IPTV ponude u kojima možete uživati u narednim danima.

Ponedjeljak, Cinemax, Nešto u vazduhu u 20.00 (pozicija kanala 353)

Drama o odrastanju mladih u buntovnom razdoblju nakon 1968. Srednjoškolac Gilles (C. Métayer) i njegovo društvo zaneseni su političkim i umjetničkim previranjima, traže put da nastave revoluciju vjerujući da je to tek početak. Okreću se umjetnosti pa kreću na put u Italiju, a zatim u London. U želji da pronađu svoje mjesto u turbulentnim vremenima, moraće donijeti važne odluke… Film “Nešto u vazduhu” poznatog francuskog redatelja Olivera Assayasa sadrži autobiografske elemente iz njegovog života što ga čini još vjerodostojnijim. Prikazan je na mnogim festivalima gdje je osvajao nagrade i nominacije, među ostalima u Veneciji je nagrađen u dvije kategorije i nominovan za Zlatnog lava.

Utorak, HBO, Sonikov film 2 u 13.55 (pozicija kanala 350)

Omiljeni plavi jež na svijetu vraća se u avanturi sljedećeg nivoa u Sonikovom filmu 2. Nakon što se nastanio u Green Hillsu, Sonik je željan da dokaže da ima ono što je potrebno da bude pravi heroj. On je na testu kada se dr. Robotnik vraća, ovog puta sa novim partnerom, Naklsom, u potrazi za smaragdom koji ima moć da uništi civilizacije. Sonik se udružuje sa svojim pomoćnikom Tejlsom, i zajedno kreću na putovanje planetom kako bi pronašli smaragd prije nego što padne u pogrešne ruke.

Srijeda, 24Kitchen, Grčka ostrva s Julijom Bradbury: Krit u 10.00 (pozicija kanala 505)

U prvoj epizodi ovog novog serijala, Julia odlazi na veličanstveno ostrvo Krit, gdje se prepušta divljem krajoliku i bogatoj istoriji. Putuje visoko u planine Dikti, gdje će upoznati lokalnog pastira i pokušati napraviti jedinstveni kozji sir s Krita.

Četvrtak, DOX TV, Tajne u ledu u 19.27 (pozicija kanala 405)

“Tajne u ledu” je nova dokumentarna serija koja nas vodi do najudaljenijih, najhladnijih i najnegostoljubljivijih mjesta na planeti, kako bismo otkrili misterije koje su zaleđene u vremenu. Pomoću specijalnih efekata, napredne tehnologije skeniranja i naučnih istraživanja, ovaj serijal će istražiti zanimljivosti koje su bile izgubljene milenijumima ili su ostale do sada neviđene. Ova serija istražuje kako i zašto su one završile na najudaljenijm kutcima planete, i razmatra koje su to misterije možda i dalje zarobljene u ledenim dubinama.

Petak, FOX Life, Aloha 21.00 (pozicija kanala 306)

Inspirativna priča o osramoćenom inženjeru aeronautike Brianu Gilcrestu. Na sjajnoj karijeri Briana Gilcresta (B. Cooper) u saradnji s vojskom ostale su neke sjene, pa se on vraća na mjesto svog najvećeg uspjeha, Havaje. Ponovo se povezuje s davno izgubljenom ljubavlju, ali se u isto vrijeme i iznenada zaljubi u mladu pilotkinju (E. Stone) koju su mu dodijelile vazduhoplovne snage…