Pregledali smo sedmični program za vas

I ove sedmice smo za vas izdvojili zanimljive sadržaje za sve generacije iz bogate m:tel IPTV ponude.

Utorak, HBO, Zeleni vitez u 16.05 (pozicija kanala 350)

Zeleni vitez je avantura utemeljena na bezvremenskoj legendi kralja Arthura, a govori o bezobzirnom i tvrdoglavom kraljevom bratiću Gawainu, koji odlazi u potragu za divovskim zelenim strancem zvanim – Zeleni vitez. Gawain će se na svom putovanju suprotstaviti duhovima, divovima i lopovima i time dokazati svoju vrijednost porodici i kraljevstvu.

Srijeda, National Geographic, Kako u svemu pobijediti u 6.20 (pozicija kanala 401)

Serija Kako u svemu pobijediti je lagana, a ipak informativna studija uspjeha koja gledaocima pokazuje trikove, savjete i daje rješenja za svakodnevne zagonetke. Serija će vas naoružati znanjem da budete brži, pametniji, uspješniji, čak i omiljeniji među prijateljima. Vinućete se na vrh liste radnika, dati gol i nikada više nećete izgubiti mjesto za parkiranje jer ne znate dobro manevrisati. A niko neće znati da se sve svodi na matematiku, fiziku, hemiju i psihologiju – uz malo sreće i dobrog planiranja.

Četvrtak, 24 Kitchen, Bliski istok s Nigelom Slaterom u 13.00 (pozicija kanala 505)

Gastronomski pisac kreće na put po Bliskom istoku u avanturu istraživanja najstarijih i najboljih svjetskih kuhinja. Neka od tih jela raširila su se svijetom, ali Nigel saznaje šta kuvaju i jedu obični ljudi. U pitanju je trodijelna emisija. Svaka epizoda posvećena je jednoj zemlji. Nigel će obići Iran, Libanon i Tursku.

Petak, DOX TV, Tražila si da vidiš monstruma u 21.55 (pozicija kanala 405)

“Tražila si da vidiš monstruma… Evo ti monstrum u kog si me pretvorila” napisao je Gari Grin, godinu dana nakon što je njegova žena podnijela zahtjev za razvod. “Danas će biti oduzeto pet života, uključujući moj”. Grin je namjeravao da ubije svoju ženu i njeno troje djece. U Grinovom zastrašujućem pismu piše: “Molim se Bogu da mi dozvoli da moja duša uđe u raj. Ako ne, onda ću zauvijek gorjeti u paklu”. On trenutno čeka izvršenje smrtne kazne, nakon što je usmrtio svoju ženu nanijevši joj 25 uboda nožem, nakon čega je udavio njenu šestogodišnju kćerku. Od producenata emisije “Moj tata čeka smrtnu kaznu”, ovo je traumatična i emotivna priča o dva dječaka, tada devetogodišnjaka i dvanaestogodišnjaka, koji su jedva uspjeli da pobjegnu živi od svog očuha.

Subota, Minimax, Zemlja daleke prošlosti u 13.05 (pozicija kanala 204)

Dinosaurus koji je ostao siroče kreće u potragu za legendarnom Velikom Dolinom. Zemlja Velike Doline je puna vegetacije koja odgovara dinosaurosima i oni tako mogu živjeti u miru. Putem sreće mnogo drugih dinosaursa koji nauče živjeti zajedno iako su različite vrste, te odluče pronaći Veliku Dolinu. Na tom putu doživaljavaju mnoštvo avantura. U potragu za mjestom iz priče krenuće i tek rođeni brontosaurus Mala Šapa. Odrastajući, Mala Šapa se igra s triceratopom Cerom, dinosaurom s tri roga, sve dok otac ne prekine igru. Kasnije majka Maloj Šapi objašnjava koje sve vrste dinosaurusa postoje te koje treba obavezno izbjegavati. Kasnije te večeri Mala Šapa se ponovno druži s Cerom, sve dok ih ne napadne dinosaurus opasnih zuba, Rex.