Pregledali smo sedmični program za vas

I ovog puta smo za vas izdvojili neke od zanimljivijih sadržaja iz bogate m:tel IPTV ponude.

Utorak, HBO, Čovjek od čelika u 13.40 (pozicija kanala 350)

Dječak sazna da ima čudesne moći i da nije sa Zemlje. Kao mladić, otisne se na putovanje da otkrije odakle dolazi i zašto je ovamo poslat. Ali, heroj u njemu mora izaći na površinu ako planira spasiti svijet od uništenja. Supermen ponovno uzlijeće u nebo, a Henry Cavill preuzima plašt Čovjeka od čelika boreći se s prošlošću koju ne razumije i budućnošću koju ne može izbjeći. Zvjezdana glumačka postava uključuje Diane Lane i Kevina Costnera kao Clarkove zemaljske roditelje, Russella Crowea kao Supermenova oca s Kriptona, Amy Adams kao reporterku „Daily Planeta“…

Srijeda, 24Kitchen, Jela s kraljevskih stolova u 11.00 (pozicija kanala 505)

Ove sedmice princeza Astrini Solo od Indonezije poziva Christiana Bauera da pripremi jedno od omiljenih jela njenog pokojnog oca – salatu Huzarensla. Toliko jednostavno jelo da Chris mora učiniti sve što može kako bi oplemenio ovaj klasični recept.

Četvrtak, DOX TV, Najskuplja hrana na svijetu u 7.47 (pozicija kanala 405)

Ovo je hrana sa cijenom kakvu nikada prije niste vidjeli. Otkrijte šta ove kulinarske užitke čini jednim od najskupljih i najtraženijih na svijetu. U Japanu, jedan grozd može dostići cijenu višu od 10.000 dolara na aukciji, dok su ugostitelji spremni platiti čak tri miliona dolara za jednu tunu. U Italiji otkrijte zašto ljudi onamo dolaze iz cijelog svijeta kako bi dobili priliku licitirati za izuzetno rijetke tartufe, dok je u Koreji iznos koji su neki spremni potrošiti na govedinu zaista nevjerovatan. Svaka epizoda u ovoj seriji otkriva proces koji stoji iza onoga što ovu hranu čini tako vrijednom.

Petak, National Geographic, Osiguranje luka: Hamburg u 14.00 (pozicija kanala 401)

Luka Hamburg ključna je za njemački uvoz i izvoz. Samim tim, ovaj grad primamljiv je za okorjele krijumčare iz svih krajeva svijeta, koji pokušavaju iskoristiti ovaj kanal za prenos droge, oružja i robe. Carinici će nam otkriti kako otkrivaju sumnjive terete, kako dolaze do krijumčara i hapse ih.

Nedjelja, Minimax, Zikov tablet u 20.20 (pozicija kanala 204)

Zik Palmer je maštoviti umjetnik i skejtborder koji živi u čudnoj i luckastoj porodici. Njegov tablet je nevjerovatan uređaj koji je i mobilni telefon i PDA i GPS i MP3 plejer i tabla za crtanje – sve u jednom. Tablet ima jedinstvenu „grešku“ – sve što on nacrta oživljava. Pošto je Zik jedan kreativan umjetnik, on stalno crta i oživljava svoje crteže. Međutim, naučiće dasve ima svoje posljedice kada stvari počnu da se odvijaju drugačije od onoga kako ih je on zamišljao.