Pregledali smo sedmični program za vas

I ove sedmice smo za vas izdvojili zanimljive sadržaje iz ponude na m:tel IPTV-u.

Ponedjeljak, DOX TV, Službeni vojni psi u 21.49 (pozicija kanala 405)

“Službeni vojni psi” je jednočasovni dokumentarni film koji istražuje intimne spone između vojnih pasa i njihovih vodiča, vojnika koji donose životne odluke na osnovu instinkta i ponašanja pasa koji predvode njihove patrole.

Utorak, HBO, Traffic, u 22.25 (pozicija kanala 350)

U Meksiku, nedaleko od granice sa SAD, dva policajca, Javier (B. del Toro) i Manolo (J. Vargas), presreću kamion koji možda prevozi sumnjiv teret. Iako na pravom tragu, general Salazar, poznat u narko miljeima, sprečava ih da nastave posao. U državi Ohajo, sudija vrhovnog suda, Robert Wakefield (M. Douglas), radi na slučaju otkrivanja najvećeg državnog narkobosa, dok njegova maloljetna kći Caroline (E. Christensen) tajno konzumira sve teže i teže droge. U San Diegu dvoje policijskih agenata, Montel Gordon (D. Cheadle) i Ray Castro (L. Guzman) prate Helenu (C. Zeta Jones), trudnu suprugu lokalnog bosa Carlosa Ayale (S. Bauer) koji je nedavno uhapšen zbog bavljenja ilegalnim poslovima…

Srijeda, 24Kitchen, Paul Hollywood: Na meksički način u 22.00 (pozicija kanala 505)

Istražujući karakter, kulturu i istoriju Meksika kroz hranu i piće Paul Hollywood je u glavnom gradu Mexico City-u. Probava preukusne tacose, saznaje više o avokadu, otkriva kako zamijesiti Pan Dulce – omiljeni meksički hljeb, i uči niz drugih stvari o hrani.

Četvrtak, Cinemax, Gommora u 22.55 (pozicija kanala 353)

Film utemeljen na romanu Roberta Saviana Gomorra prati pet odvojenih priča smještenih na siromašnu periferiju Napulja. Don Ciro je lokalni mafijaški bos, još od loze civilizovanih, staromodnih kriminalaca. Marco i Ciro su mladi i glupi, željni samostalnog krimi-statusa, sanjari koji posao shvataju na nivou filmova poput Scarface-a.

Petak, FOX Life, Frida u 21.00 (pozicija kanala 306)

Hronika života Fride Kalo, koji je otvoreno i bez ikakvog suzdržavanja dijelila s Diegom Riverom dok su osvajali svijet umjetnosti. Od zamršene duge veze s mentorom i suprugom, preko kontroverzne afere s Lavom Trockim do provokativnih romantičnih veza sa ženama, Frida Kalo živjela je hrabar život bez kompromisa kao politička aktivistkinja, umjetnica i seksualna revolucionarka.