Pregledali smo sedmični program za vas

I ove sedmice smo za vas izdvojili zanimljive sadržaje iz bogate m:tel IPTV ponude.

Ponedjeljak, HBO, Ono dolazi noću u 22.55 (pozicija kanala 350)

Na sigurnom, u zabačenoj kući, dok neprirodna prijetnja terorizuje svijet, čovjek, žena i sin moraće proći teško iskušenje nakon dolaska očajne mlade porodice koja traži sklonište. Uprkos dobrim namjerama obje porodice, paranoja i nepovjerenje počinju ključati i spoljašnji se užas sve više približava, time budeći nešto skriveno i čudovišno unutar njih samih. Otac će uskoro shvatiti da je cijena zaštite njegove obitelji porodice njegova duša.

Utorak, 24Kitchen, Paul Hollywood: Gradske slastice: Nikozijau u 14.00 (pozicija kanala 505)

Nadahnut povezivanjem sa svojim nekadašnjim domom, Paul Hollywood pokazuje nam svoja dva recepta. Tradicionalnom receptu za tortu s grizom Shamali daje svoj pečat u obliku svježe narandžine kore i peče svoj slavni pleteni hljeb s maslinama i biljem.

Srijeda, Minimax, Balto 3: Na krilima promjene u 13.05 (pozicija kanala 204)

Baltov sin Kodi radi za američku poštansku službu i jako voli svoj posao. Zajedno s novim prijateljima Dustyjem, Kirbyjem i Ralphom, Kodi se uvijek dobro zabavlja na zadatku. Jednog dana, na Kodijevo oduševljenje, avnion sleti u Nome. Pilot Duke ponudi građanima da, umjesto pasa, poštu raznosi avion, a to zabrine pse da će ostati bez posla. U međuvremenu, gusan Boris se zaljubi u gusku Stellu, koja traži da poleti s njom, ali Boris se plaši visina…

Četvrtak, DOX TV, Splav u 23.15 (pozicija kanala 405)

U ljeto 1973. pet muškaraca i šest žena upustilo se u naučnu pustolovinu u kojoj su 101 dan plutali na malenom splavu zvanom Acali preko Atlantskog okeana. Cilj tog eksperimenta, koji je pokrenuo meksički antropolog Santiago Genoves, bio je istražiti porijeklo nasilja i mehanizme seksualnog privlačenja. Jedanaestero članova posade pažljivo je odabrano iz cijelog svijeta, a cilj je bio kombinovati različite religije, rodove i nacionalnosti kako bi bilo što više napetosti na splavu. Genoves je ekspediciju nazvao “Mirovnim projektom”…

Subota, National Geographic, Wish: Disneyev najnoviji kruzer u 21.00 (pozicija kanala 401)

Čudo modernog inženjerstva dobija oblik u starom brodogradilištu na njemačkom Sjevernom moru. Stotine građevinskih radnika, inženjera, arhitekata, dizajnera, animatora, kompozitora i glumaca pretvaraju 144.000 tona čelika u čarobni – Disney Wish.