Predstavljeni telefoni iz Xiaomi 12 serije

Poboljšana kamera, estetika i vrhunske performase krase novu liniju Xiaomi pametnih telefona.

U protekloj deceniji, Xiaomi se držao postulata da korisnicima svake godine ponudi najnovije, najbrže i najmoćnije uređaje. Nova serija 12 nudi tri modela – standardni, Pro i X.

Ova serija, koja dolazi u crnoj, plavoj i roze boji je, kao treća generacija, opremljena najnovijim i najmoćnijim procesorom Android platforme, a u pitanju je Snapdragon 8 Gen1.

Kako smo ranije pisali o ovoj liniji telefona, ovo je prvi model koji ima Snapdragon 8 Gen 1 i najmoćniji Qualcomm čip. Takođe ima 8 ili 12 GB RAM-a i UFS 3.1 skladište za izbor između 128 ili 256 GB.

Kompanija je odlučila da na novoj seriji unese određene promjene. Jedna od njih je mala, jedva primjetna prednja kamera od 32 MP. Baš zato što je tako mala, ne zauzima korisni prostor na ekranu.

Glavna kamera ima senzor od 50 MP, sočivo sa otvorom blende f/1.9 i optičku stabilizaciju. Prate ga telefoto kamera od 32 MP, sa 3k optičkim zumom, i ultraširoka kamera od 13 MP.

Kućište telefona je od metala i kaljenog stakla, tako da obećava izdržljivost.

Standardni model ima AMOLED ekran od 6,73 inča. Obezbjeđena je rezolucija od 3200 x 1440 piksela, nevjerovatna brzina osvježavanja od 120 Hz i precizan senzor otiska prsta.

Telefon napaja baterija od 4.500 mAh, a tu je i brzo punjenje od 67W. Xiaomi 12 serija dolazi

Od drugih karakteristika izdvajamo: stereo zvučnike koje potpisuje Harman Kardon i kompletan asortiman povezivanja koji uključuje 5G, WiFi 6 i Bluetooth 5.2.