Predstavljena nova Apple Pencil olovka

Nova, treća generacija Apple olovke za pisanje po iPadu, sada dolazi sa USB-C portom za punjenje. 

Nova Apple olovka nudi pixel-perfektnu preciznost, minimalno kašnjenje i osjetljivost na nagib, čineći je idealnom za bilješke, skiciranje, označavanje, vođenje dnevnika i mnoge druge zadatke.

Njena mat završna obrada i magnetski mehanizam na ravnim stranama omogućavaju praktično skladištenje na samom iPadu, dok se puni putem USB-C kabla. Olovka ne podržava bežično punjenje ili uparivanje, ali podržava “hover” funkciju na M2 iPad Pro modelima te se može magnetno spojiti sa strane kada se ne koristi.

Apple pencil ima klizni poklopac koji otkriva USB-C priključak, koji korisnicima omogućava povezivanje i punjenje, a kada se magnetski pričvrsti na iPad radi skladištenja, nova Apple olovka ulazi u stanje mirovanja kako bi sačuvala trajanje baterije.

U kombinaciji s fleksibilnošću iPada, nova Apple olovka donosi još jednu izvanrednu opciju za isprobavanje magije. Ona pomjera granice kreativnosti i proširuje mogućnosti iPada, donoseći digitalno pisanje, označavanje dokumenata i mnogo toga. Odlično funkcioniše sa aplikacijama u iPadOS-a, kao što su “Scribble”, “Quick Note”, te radi sa drugima u “Freeform” modu. 

Inače, treća generacija Apple Pencil olovke zauzima mjesto između prve (99 dolara) i naprednije druge generacije 129 (dolara), i na tržište stiže po cijeni od 79 dolara. Ono što je razlikuje u odnosu na prva dva izdanja Apple pencila je odsustvo osjetljivosti na pritisak, koju imaju prethodne generacije.

Ovaj uređaj će se naći u prodaji u novembru. Ukoliko razmišljate o kupovini nekog drugog Apple uređaja, m:tel vam nudi veliki izbor po najpovoljnijim uslovima.