Predstavljena Honor 90 serija

Tehnološki brend Honor je u svojoj Honor 90 seriji pametnih telefona spojio je izuzetne kamere i inteligentne funkcije kako bi omogućio fantastično iskustvo.

Da počnemo od kamere. Novi sistem tri kamere omogućava spajanje više kadrova, bilježi slike sa izuzetnim detaljima, te svjetlije slike u uslovima slabog osvjetljenja. Glavna kamera ima rezoluciju od 200 MP, što spada u sam vrh kad govorimo o tehnikalijama tog tipa.

Portretni režim omogućava snimanje portreta sa dobro definisanim crtama lica i preciznim tonovima kože, a moguće je i snimanje portreta pri dvostrukom zumu, što daje efekat isticanja subjekta u kadru.

Ne zaboravimo ni prednju kameru rezolucije 50 MP, koja pruža zapanjujuće selfije prepune detalja.

U tome vam pomažu i AI funkcije, koje omogućavaju uklanjanje šumova te obradu videa koji je nakon samo par klikova spreman na društvene mreže.   

Sljedeće čime se ova serija može podičiti jeste ekran, koji donosi živopisnu jasnoću i zadivljujuće boje, ali je četvorostrano zakrivljen te ojačan tehnologijama koje imaju za cilj da smanje opterećenje očiju.

Ekran se, takođe, dinamički prilagođava prikazanom sadržaju kako bi se postigao optimalan balans između vizuelne fluidnosti i trajanja baterije. Baterija snage 5000 mAh omogućava cjelodnevno korištenje, odnosno 19,5 sati lokalnog video strimovanja. A tu je i super brzo punjenje, zahvaljujući kojem gotovo polovina baterije može da se napuni za 15 minuta. Honor 90 pokreće procesor Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 Accelerated Edition.

Pored ovog modela predstavljen je i Honor 90 Lite. Po mnogim karakteristikama sličan je osnovnom modelu, a razlikuje se po tome što je rezolucija glavne kamere 100 MP, dok prednja selfi kamera ima 16 MP.

Takođe, baterija je kapaciteta 4500 mAh, a različit je i čipset koji ih pokreće (MediaTek Dimensity 6020 5G). Ono što je zajedničko jeste sjajan dizajn, odličan ekran posvećen tome da bude ugodan očima korisnika, te AI koji je tu da izvuče maksimum iz performansi telefona koje su zaista sjajne.