Predstavljen Xiaomi Smart Band 7 Pro

Xiaomi je model pametnog sata Smart Band 7 predstavio u martu u Kini, a zatim ga lansirao globalno u junu. Ovih dana kompanija je objelodanila nastavak serije sa novim Pro modelom.

Xiaomi Smart Band 7 Pro sastoji se 1.64 inčnog pravougaonog AMOLED ekrana, sa 486x280 piksela rezolucije i gustoćom 326 ppi.

Najviša tačka osvjetljenja ekrana je 500 NIT-a (NIT – mjera za luminaciju), a ima omogućeno auto-osvjetljenje za mnogo prilagodljivije iskustvo. Displej je prekriven kaljenim staklom sa glazurom koja sprečava tragove otisaka prstiju.

Smart Band 7 Pro ima uobičajeno bogatu ponudu alata za fitnes i zdravlje, a među njima su, na primjer: brojač otkucaja srca, mjerač nivoa kiseonika u krvi i aplikacija za spavanje. Podržava više od 110 sportskih modova rada, a opcija za trčanje nudi 10 različitih kurseva trčanja na različitim nivoima opterećenja i aktivnosti.

Tu su kombinacije trčanje/hodanje za početnike, ili trening fokusiran na sagorijevanje masti/izdržljivost. Postoji i intervalni trening za jačanje zdravlja srca/pluća.

Smart Band 7 Pro ima ugrađeni GNSS sistem koji omogućava korisnicima da prate rute bez potrebe za povezivanje sa pametnim telefonom. Osim toga, Smart Band 7 Pro je vodootporan do 5ATM (podvodnog pritiska od 5 atmosfera), tako da ne morate da ga skidate sa zgloba kada idete na tuširanje ili na plivanje.

Uređaj je kompatibilan sa Android (6.0 ili novijim) i iOS (12 ili novijim) uređajima i povezuje se sa njima preko Bluetooth 5.2 BLE. Xiaomi nije otkrio kapacitet baterije koja pokreće Smart Band 7 Pro, ali na sličnim uređajima do sada baterija je u tipičnom režimu korištenja mogla trajati do 12 dana.

Xiaomi Smart Band 7 Pro dolazi u dvije boje – crnoj i boji slonovače i šest opcija boja za TPU traku – slonovača, maslinasta, narandžasta, plava, crna i ružičasta. Specijalno izdanje kaiševa čiji dizajn podsjeća na kožu dolazi u specijalnoj zelenoj boji i “mjesečevoj sivoj”. Dostupnost ovih boja će varirati u zavisnosti od tržišta.

Cijena Smart Band 7 Pro kreće se od 99 evra i biće dostupan preko zvaničnih distributera u Evropi.

Pored predstavljanja Smart Band 7 Pro, Xiaomi je takođe najavio Redmi Pad u Evropi, koji je ranije  predstavljen u Indiji. Dolazi u konfiguracijama memorije od 3GB/64GB, 4GB/128GB i 6GB/128GB i prodavaće se preko zvaničnih lanaca po osnovnoj cijeni od 279 evra i u tri boje – grafitno siva, srebrna i mint zelena.