Predstavljen Samsung Galaxy F13 sa velikom baterijom od 6.000 mAh

Samsung Galaxy F13 je predstavljen, a njegov glavni adut je velika baterija, ali i povoljna cijena.

Iako fizički sličan telefonu Galaxy M13, model F13 je deblji, upravo kako bi u njega stala baterija od 6.000 mAh. Novi pametni telefon južnokorejskog giganta pokreće Exynos 850 procesor, a posjeduje 4 GB RAM-a i do 128 GB interne memorije. Tu su i dvije opcije interne pohrane, kao i mogućnost proširenja putem microSD memorijske kartice maksimalnog kapaciteta 1 TB.

Koristi Google-ov operativni sistem Android 12, sa interfejsom One UI 4.1. Dolazi sa 6,6 inčnim ekranom, FHD+ rezolucije od 2408 x 1080 piksela. Na prednjoj strani modela Galaxy F13 nalazi se selfi kamera od 8MP, dok je na zadnjoj trostruka, sa glavnom od 50MP, ultraširokom od 5MP i senzorom dubine od 2MP, te pripadajućim LED blicom.

Još jedna od prednosti ovog uređaja je to što posjeduje Samsung Knox Security zaštitu ličnih podataka, te otključavanje licem i otiskom prsta. Telefon, takođe, podržava korištenje dvije SIM kartice i omogućava automatsko prebacivanje podataka sa jedne kartice na drugu, što je, kako navode iz kompanije, prvi takav slučaj na uređajima tog cjenovnog ranga.

U Indiji, na čije tržište je već stigao, varijanta ovog modela od 64 GB košta 155 dolara, dok će kupci za varijantu 126 GB morati da izdvoje 167 dolara. Samsung Galaxy F13 ponuđen je u tri boje – roze, zelenoj i svijetlo plavoj.