Predstavljen Realme GT5, evo šta donosi

Proizvođač pametnih telefona Realme predstavio je novi model Realme GT5, čijim lansiranjem otvara novi vodeći serijal, te ujedno obilježavana pet godina postojanja kompanije u industriji.

Telefon donosi tri kamere, čije kućište ide od ivice do ivice na zadnjoj strani, slično kao na Google Pixel uređajima. Vidi se i da će uređaj zadržati LED svjetlo na zadnjoj strani, i to nije samo svjetlo, već potpis Realme GT serije koji je sada još sofisticiraniji i moderniji, dodajući poseban sjaj uređaju.

Definitivno je potvrđeno da će uređaj pokretati Snapdragon 8 Gen 2 čipset, koji je tu da donese brzinu, performanse i pouzdanost, te izuzetno glatko iskustvo bez obzira jeste li u multitaskingu ili igrate zahtjevne igre. Uz povećanu brzinu osvježavanja i poseban čip za ekran, vizualni doživljaj sa Realme GT5 biće nevjerojatno fluidan i oštar.

Ono što je dodatno neobično jeste kapacitet baterije telefona, koji iznosi nekonvencionalnih  5240 mAh, uz podršku za jako brzo punjenje snagom od 240 W kao i SuperVOOC S čip za upravljanje napajanjem.

Sa 24 GB RAM-a i 1 TB prostora za skladištenje podataka, Realme GT5 vam pruža ogromne mogućnosti.

Na kraju, uređaj je predstavljen u boji čiji opis je sa kineskog preveden (nadamo se kvalitetno) kao  tečno srebrno ogledalo, a proizvođač ističe da je novi izgled uređaja postignut uz pomoć “procesa termičkog jačanja stakla”.