Predstavljen Realme 11

Kineska kompanija Realme je nedavno predstavila svoju najnoviju seriju pametnih telefona, Realme 11 5G.

Ova serija uključuje dva modela – Realme 11 Pro 5G i Realme 11 Pro+ 5G. Oba modela imaju isti master dizajn, koji je osmislio Matteo Menotta, bivši dizajner brenda Gucci, što doprinosi luksuznom izgledu ovih telefona.

Realme 11 Pro+ je flagship model ove serije i dolazi sa impresivnom 200 MP SuperZoom kamerom, što ga čini najmoćnijim telefonom u svojoj cjenovnoj kategoriji i prvim telefonom koji ima tako moćnu kameru.

Telefon koristi Samsung ISOCELL HP3 SuperZoom senzor, veličinu senzora od 1/1.4 inča i veliki otvor blende od f/1.69. Zahvaljujući tehnologiji u senzoru, telefon podržava 4x lossless zumiranje i dodatnu funkciju auto-zumiranja – jednim dodirom telefon će automatski prepoznati izabrano područje i inteligentno zumirati.

Tu je i 32 MP Sony Selfie kamera, sa opcijom Super Group Portrait Mode, One Take Mode i drugim funkcijama

Ova serija pametnih telefona ne nudi samo impresivnu kameru, već i kvalitetan dizajn i performanse. Realme 11 Pro+ ima ekran brzine osvježavanja 120 Hz sa rezolucijom 2400 x 1080 piksela. Telefon pokreće Snapdragon 888 čipset sa 5G podrškom, dok je baterija kapaciteta 5000 mAh sa 100 W SUPERVOOC punjenjem.

Francis Wong, generalni direktor kompanije Realme u Evropi, rekao je da Realme želi da preuzme vodeću ulogu na tržištu proizvoda sa dobrim odnosom kvaliteta i performansi, te da korisnicima kontinuirano nude napredne i pristupačne proizvode.

Realme 11 Pro+ nudi upravo to – odličan odnos kvaliteta i performansi, ekskluzivnost u pogledu dizajna i najvažnije, kvalitetne fotografije sa brojnim opcijama kamere.

Realme se pohvalio i brojem od 50 miliona prodatih uređaja širom svijeta, što predstavlja veliki doprinos cilju kompanije da dostigne prodaju od 100 miliona jedinica u rekordnom vremenskom periodu.