Predstavljen Moto G82, novi Motorola član iz srednjeg segmenta

Novi Motorola-in pametni telefon Moto G82 je stigao na tržišta.

Pokreće ga procesor Snapdragon 695, a na području Zapadne Evrope dostupna je verzija sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije, koja se može proširiti pomoću microSD kartice. Radi se o uređaju srednjeg ranga, koji na našem kontinentu košta 329,99 evra.

Telefon posjeduje 6,6-inčni OLED ekran Full HD+ rezolucije, sa frekvencijom osvježavanja od 120Hz.  Inače, ekran je jedan od aduta ovog telefona, što potvrđuju navodi na web stranici kompanije gdje u opisu stoji – „Filmske boje. Beskrajan kontrast“.

Vlasnici smartfona Moto G82 mogu da koriste dvije SIM kartice, a uređaj posjeduje i 3,5 mm utor za slušalice. Tu je i senzor za otisak prsta smješten sa bočne strane uređaja, na tipci za uključivanje i isključivanje uređaja.

Što se tiče kamera, na prednjoj strani nalazi se selfie kamera od 16 MP, dok zadnju stranu krasi glavna kamera od 50 MP sa optičkom stabilizacijom slike. Tu je, takođe, ultraširoka kamera od 8 MP, kao i makro kamera od 2 MP.

Sa baterijom od 5.000 mAh koja podržava punjenje do 30W, ovaj telefon, uz koji dolazi punjač, može da ispuni zahtjeve kupaca koji traže kvalitetan uređaj u tom cjenovnom rangu. Moto G82 dolazi u bijeloj i sivoj boji.