Predstavljen mobilni telefon koji budi nostalgiju kod korisnika

U smišljanju zanimljivih detalja kojim bi svoj uređaj istakli u mnoštvu drugih, proizvođači su sve kreativniji i kreativniji.

Izabrali smo da vam predstavimo zanimljiv model koji je doživio globalnu promociju, a očito je zamišljen tako da probudi nostalgiju kod korisnika.

U pitanju je model po imenu Rotary Un-Smartphone i izgleda kako da je neko u mobilni telefon sabio jedan od onih starih klasičnih kućnih telefona, sa rotirajućim brojčanikom. Da, izgleda kao onaj telefon gdje prstom treba okrenuti brojčanik, i u zavisnosti od dužine okretanja “aktivirali” ste jedan broj. Međutim, u unutrašnjosti Rotary Un-Smartphone je pravi mobilni telefon sa slotom za SIM kartice.

Ima i zvono od mesinga, tako da njegovo zvono zvuči baš kao kod telefona koji su mu uzor.

Nostalgija je zagarantovana, ali ono što nije jesu stvari koje ste navikli od pametnih telefona. Nećete moći da igrate igrice, nećete moći da odete na internet, nećete moći da pokrenete neku od aplikacija. Ovaj telefon je namijenjen onima koji smatraju da telefon treba da bude sredstvo kojim ostvarujete poziv, a ne džepni računar, što smartfoni jesu.

Rotary Un-Smartphone je dizajnirala Justine Haupt – inženjerka iz Amerike. Uređaj stiže u formi kompleta koji može da se sastavlja, ali zbog potražnje je u ponudi i kompletno sastavljena verzija telefona, za one koji su manje tehnički osposobljeni.