Predstavljanje Huawei P50 serije odloženo za maj

Predstavljanje serije telefona P50 iz kompanije Huawei, koji su trebali biti prvi uređaji bez Android sistema, odloženo je za maj.

Ranije su postojale najave da bi ovi uređajimogli biti predstavljeni krajem ovog mjeseca, ali su oni tek prije dvije sedmice ušli u treću fazu beta testiranja, što je uticalo na promjenu plana.

Trenutni modeli kompanije Huawei uključujući i preklopni Mate X2, rade na otvorenoj verziji Android sistema, a beta verzija njihovog sopstvenog operativnog sistema je već sada dostupna za preuzimanje na uređajima Mate 3 i MatePad Pro.

Kompanija planira da započne oficijelnu distribuciju sistema krajem aprila, a u planu je i predstavljanje mape za unapređenje nekih starijih modela telefona.

Noviji izvještaji navode da će serija posjedovati tri modela telefona, pa se tako očekuju P50, P50 Pro i P50 Plus, o kojima za sada nema previše detalja.

Što se njihovih glavnih aduta tiče, poznato je da će imati unapređene ekrane, ali i gejming performanse. Tu su i još bolje kamere, koje donose Ultra Sensing sistem na leđima.

Osnovni model bi trebalo da ima će blago zakrivljen 90Hz ekran, Pro varijanta zakrivljeniji waterfall panel, a Pro+ navodno displej zakrivljen sa sve četiri strane, a oba s 120Hz osvježavanjem.