Poznati svi detalji o novom Huawei P50 modelu

Prije nekoliko dana kompanija Huawei objavila je da će krajem ovog mjeseca, tačnije 29.jula 2021. godine, predstaviti nasljednicu prošlogodišnje P40 serije – Huawei P50 seriju.

O P50 seriji do sada smo prenosili neke detalje, a nažalost, fokus je na problemima s kojima se Huawei susretao do sada i s kojim se susreće povodom ove serije. Tako će P50 serija znatno kasniti, jer inače je Huawei P serije do sada predstavljao do kraja trećeg mjeseca godine. Sada su iz kompanije otklonili dilemu i oko toga hoće li ova serija, zbog problema, biti rezervisana samo za Kinu.

Predstavnik ove kineske kompanije u Finskoj, izjavio je da će P50 serija biti dostupna širom svijeta, usprkos tome što će Huaweiju znatno teže biti prodati ove telefone izvan Kine. On dalje dodaje da će nastaviti s razvojem svog ekosistema, koji se sada može pohvaliti sa 134.000 aplikacija i 4 miliona programera koji su prijavljeni za razvoj platforme Harmony.

Pored problema s predstavljanjem, Huawei naravno P50 seriju neće biti u mogućnosti isporučiti s Google servisima, niti će biti u mogućnosti globalno telefone isporučiti sa 5G čipom MediaTeka ili Qualcomma. Ipak, nagađa se da bi globalno P50 serija mogla biti isporučena sa Snapdragonom 888, ali u LTE izdanju.

Huawei P50 serija trebala bi uključivati tri modela – P50, P50 Pro i P50 Pro Plus, koji će stići kao direktni nasljednici prošlogodišnjih P40, P40 Pro i  P40 Pro Plus modela, koji su također isporučeni bez Google servisa.