Poznati novi detalji o nadolazećem vivo X Fold

Baš kao što su, nekada davno, neki proizvođači sumnjali da koncept telefona sa touchscreenom može uspjeti, tako i danas mnogi ne gledaju blagonaklono na sklopive mobilne telefone.

Ipak niko ne želi da ispadne iz trke na samom početku, pa se mnogi proizvođači odlučuju da ponude svoje verzije Fold uređaja. Posljednji među njima je vivo koji pred korisnike iznosi X Fold.

Naravno, prvo što se u ovom slučaju razmatra je displej. Unutrašnji ima dijagonalu od 8 inča, izrađen je u  LTPO 3.0 tehnologiji i podržava 2K rezoluciju. Spoljašnji ima dijagonalu 6.53 inča, ima FHD+ rezoluciju, a kao i unutrašnji ima frekvenciju osvježavanja od 120 Hz.

Ono što kod Fold modela izaziva sumnjičavost je vidljivi prelom na ekranu, a u slučaju X Folda proizvođač obećava da će šarka koja služi za rasklapanje uređaja omogućiti 300.000 sklapanja i rasklapanja tokom svog životnog vijeka.

Od ostalih tehničkih specifikacija tu je i trenutno najbrži Qualcomm procesor Snapdragon 8 Gen 1, Wi-FI 6 standard, NFC funkcionalnost, te baterija od 4.600 mAh koja podržava brzo punjenje od 66 W i brzo bežično punjenje od 50 W. Još uvijek je nepoznato koje kombinacije memorije će telefon ponuditi.

Četiri kamere donose rezoluciju od 50 MP kad je u pitanju glavna, a ultraširokougaona imaće 48 MP, uz sposobnost fotografisanja ugla scene od 114 stepeni. Portret sočivo je 12 MP, a periskopska kamera od 5 MP.

Ovaj model će se prvo pojaviti na kineskom tržištu, koje je jedno od najvećih na svijetu, i na kome je brend vivo tokom prošle godine često bio vodeći po izboru kupaca. Dok ne stigne i kod nas, vivo modele telefona potražite u novoj m:tel ponudi.