Poznate su specifikacije Moto G Stylus (2021) telefona

Motorolin Moto G Stylus (2021) telefon bi već od danas trebao biti dostupan u prodaji. Vjerujemo da će vas zanimati njegove specifikacije, pa vam ih donosimo u nastavku.

Moto G Stylus (2021) je telefon sa ugrađenom podrškom za olovke. Riječ je o nasljedniku Moto G Stylus uređaja predstavljenog u aprilu prošle godine, ali sa nekoliko razlika u dizajnu i unaprijeđenim softverom.

Najprimjetnija izmjena je u samom displeju i njegovoj ekspanziji sa 6.4 na sjajnih 6.8 inča. To znači da je čak veći i od Galaxy Note 20 Ultra telefona. U pitanju je IPS LCD ekran Full HD+ rezolucije.

Što se ostalih specifikacija tiče, treba da znate da je operativni sistem Android 10, dok će telefon pokretati Qualcomm Snapdragon 678 čipset s osnovnom frekvencijom od 1,71 GHz. Takođe, dolazi sa 4 GB RAM-a i 128 GB interne memorije.

Prednja kamera, za selfie fotografije i video zapise, se nalazi u gornjem lijevom uglu ekrana. U pitanju je senzor od 16 MP, dok se pozadinska četvorostruka kamera može pohvaliti primarnim sočivom od 48 MP. Ultraširoki senzor je 8 MP, senzor dubine je 2 MP, a makro senzor je takođe 2 MP.

Cijena ovog telefona je 300 dolara, što ga svrstava u grupu budžetskih uređaja.