Poznate specifikacije Xiaomi 12T smartfona

Karakteristike smartfona Xiaomi 12T, koji bi nas, sudeći prema najavama, mogao vrlo pozitivno iznenaditi, konačno su objavljene.

Otkrio ih je popularni insajder Mukul Sharma, kojem se, bar prema dosadašnjim iskustvima, može vjerovati. Prema njegovim navodima, Xiaomi 12T pokretaće najnoviji Qualcomm-ov procesor Snapdragon 8+ Gen 1, koji bi trebao donijeti poboljšanja u odnosu na prethodnu seriju uređaja. Novi telefon, koji dolazi sa Android 12 operativnim sistemom, sa nadgradnjom MIUI 13, imaće AMOLED ekran sa brzinom osvježavanja slike od 120 Hz.

Telefon bi trebalo da posjeduje 8 GB radne memorije, mada postoji i opcija da će se pojaviti i verzija sa 12 GB radne memorije. Što se tiče prostora za skladištenje podataka, tu se očekuju verzije od 128 GB i 256 GB. Očekuje se da će Xiaomi 12T na zadnjoj strani imati tri kamere, od toga bar jednu sa optičkom stabilizacijom slike. Takođe, očekuje se i podrška za NFC.

Još uvijek nisu poznate dimenzije ekrana i kapacitet baterije, ali Sharma otkriva da će uređaj posjedovati brzo punjenje do 120 W. Nije zvanično objavljeno ni kada će on biti predstavljen, ali šuška se da bi to moglo biti već ovog mjeseca. Tada će se više znati i o cijeni ovog telefona kineske kompanije.

Podsjećamo, Xiaomi 12 serija, koju čine modeli Xiaomi 12X, Xiaomi 12 i Xiaomi 12 Pro, globalno je predstavljena krajem marta, a radi se o odličnim telefonima. Uređaje iz te serije možete pronaći i u m:tel ponudi.