Poznate specifikacije Xiaomi 12 Ultra smartfona

Novi Xiaomi flagship mobilnog telefona – 12 Ultra prvo je najavio izgled, a potom i karakteristike koje će donijeti.

Najveća promjena u odnosu na prošlogodišnji Xiaomi Mi 11 Ultra jeste to da će “dvanaesticu” pokretati novi i snažniji procesor Snapdragon 8 Gen 1, koji je vodeći izbor za sve perjanice raznih kompanija ove godine. Očekivano postoje dvije memorijske kombinacije kad je u pitanju RAM, 8 GB ili 12 GB, kao i skladišne memorije i to 256 GB i 512 GB.

Ono gdje postoje “restrikcije” je baterija, koja će imati nešto manji kapacitet u odnosu na prethodni mode, pa je sa 5.000 “pala” na 4.800 mAh. Takođe, govori se da će i brzina bežičnog punjenja biti manja, 50 W u odnosu na 67 W. Žično punjenje deklarisano je na 67 W, kao i kod prethodnika.

Ekran je OLED panel veličine 6,7 inča i QHD+ rezolucije sa brzinom osvježavanja od 120 Hz. Uz pomoć LTPO tehnologija moguće je automatski podešavati brzinu osvježavanja ekrana u odnosu na sadržaj koji se prikazuje, čime se poboljšava trajanje baterije.

Što se tiče kamere, telefon donosi moderan izgled modula u kom su smješteni glavni senzor rezolucije 50 MP, ultraširokougaona kamera rezolucije 48 MP i periskopska kamera rezolucije 48 MP i 5x zumom. Tu su i Time of Flight senzor i laserski autofokus, a ne zna se da li će ovo biti prvi put da Xiaomi sarađuje sa kompanijom Leica, kako je najavljeno.