Poznate specifikacije nadolazećeg OnePlus Nord 3

Novo izdanje Nord serije bi trebalo da se pojavi tokom ljeta, a mnogi specijalizovani portali otkrivaju neke od ključnih specifikacija za OnePlus Nord 3 modela.

OnePlus nije ove godine predstavio OnePlus 10, a prema najavama o tome kako će izgledati Nord 3, to sigurno neće predstavljati problem. Ovaj telefon srednje cjenovne kategorije u najvažnijim detaljima se ne razlikuje od onih iznad, tako da vas lako može “prevariti” da je u pitanju flaghsip model.

Prema dostupnim informacijama, Nord 3 će pokretati novi Dimensity 8100 procesor rađen na 5nm arhitekturi, koji će biti uparen s 12 GB LPDDR5 RAM-a i 256 GB UFS 3.1 interne memorije.

Ekran je 6,7-inčni AMOLED sa Full HD+ rezolucijom (1080 x 2412 px) i podrškom za brzinu osvježavanja od 120 Hz. Takođe se pominje kamera sa rupičastim izrezom u gornjem lijevom uglu ekrana.

Sprijeda je selfie kamera koja ima 16 MP, trostruki set sa vanjske strane ima glavnu kameru od 50 MP IMX766, 8 MP ultra-široku i 2 MP monohromatsku kameru za dubinu.

Sve će napajati baterija od 4.500 mAh spremna za punjenje od 150 W. Ostale karakteristike uključuju skener otiska prsta integrisan u ekranu i linearni vibro motor za jasniji haptički odaziv.

Kada model bude zvanično predstavljen znaćemo i na kojim tržištima će se prvo pojaviti, te kolika će mu biti cijena, za koju se pretpostavlja da će biti jedan od aduta ovog uređaja.