Poznate specifikacije nadolazećeg Motorola Moto G 5G (2022)

Od kad je Motorola predstavila svoj Moto G 5G u novembru 2020. godine, nije bilo nikakvog pomena o telefonu koji bi trebalo da bude nasljednik ovog modela. Sve do sada.

Pojavili su se renderi modela Motorola Moto G 5G (2022) za koji se vjeruje da je nasljednik tog uređaja iz 2020. Slike je objavio bloger OnLeaks, a neki od podataka koji se sa njih iščitavaju jeste da je dijagonala ekrana 6,6 inča.

Vidi se i to da sistem kamera čine tri senzora, dok je sa prednje strane selfie kamera smještena u punch hole. Senzori kamere bi trebali donijeti rezoluciju od 50 MP za glavnu, 8MP za  ultraširokougaonu, 2MP za dodatnu kameru. Za procesuiranje fotografije je zadužena quad pixel tehnologija.

Vidljivo je da dugme za podešavanje zvuka stoji sa desne strane, dok je ispod taster za uključivanje uređaja sa senzorom otiska prsta. Uz to, prisutni su i USB-C port pored kog se nalazi zvučnik, kao i 3.5 mm ulaz za slušalice.

Uz to, od ostalih specifikacija tu je procesorsko rješenje u vidu Qualcomm Snapdragon 750G čipseta. Za sada, čini se da će ovaj telefon stići sa Android 11 operativnim sistemom, a ne najnovijim Android 12.

Na kraju, očekuje se da će ovaj mobilni uređaj imati bateriju od 5.000 mAh, kao i da će doći sa 4 GB radne memorije i 128 GB memorije za skladištenje podataka koja se može proširiti SD karticom do maksimalnih 512 GB.