Poznata cijena nadolazećeg Motorola Razr 3 modela

Motorola je zauzeta pripremom modela treće generaciji svog sklopivog pametnog telefona, koji je nezvanično poznat pod imenom Razr 3. Ranije je viđan u kratkom videu, neke od specifikacija su poznate, ali nismo znali ništa o cijenama.

I ranije se šuškalo da će Razr 3 biti jeftiniji od svojih prethodnika iako ima bolje karakteristike. Nove glasine koje dolaze iz obično pouzdanog izvora tvrde da će Razr 3 koštati 1.149 evra u EU. To znači da će Razr 3 biti jeftiniji od Razr 5G koji je lansiran u Evropi za 1.399 evra.

Prema navodima o karakteristikama ovog telefona, on bi mogao biti nova perjanica i vrhunski telefon u kategoriji sklopivih uređaja. Pregib na dnu, koji je bio neka vrsta zaštitnog znaka prethodnih modela, sada je uklonjen i više podsjeća na Samsung-ove uređaje. Tako sada imamo efekat cijelog ekrana kada se telefon otvori. Na spoljnoj strani telefona, spoljašnji ekran i dalje zauzima većinu prostora na prednjoj maski.

Prema istim navodima, telefon sada ima dvije kamere, od kojih je selfie kamera smještena u centralnu rupu na unutrašnjem preklopnom ekranu, bez vidljivih nabora. Drugi izvor tvrdi da će Razr 3 imati unutrašnji ekran od 6,7 inča, da će imati rezoluciju od 2400×1080 i brzinu osvježavanja od 120 Hz.