Pozivi i poruke u romingu u zemljama Zapadnog Balkana

Podsjećamo, primjena Sporazuma o smanjenju cijena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama u regionu Zapadnog Balkana odnosi se na: Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju i Albaniju.

Minute za razgovore i količinu poruka, koje u okviru svojih paketa imate prema drugim mrežama u BiH, važe i za razgovore i SMS poruke kada se nađete u regionu Zapadnog Balkana, ukoliko pozivate neki od brojeva sa te teritorije. Dakle ukoliko pozivate ili šaljete poruke ka brojevima sa pozivnim brojem +387, +382, +383, +381, +389 ili +355, ostvareni saobraćaj se tarifira kao nacionalni.

Pogodnosti ovog sporazuma možete da koristite čim se nađete u nekoj od navedenih zemalja, one su automatski dostupne, a da biste nesmetano mogli da koristite mobilni internet kada ste u romingu u zemljama Zapadnog Balkana, na ovom linku provjerite da li ste pravilo postavili podešavanja na vašem telefonu.

Ne zaboravite, Sporazum vrijedi samo za međusobno komuniciranje u romingu u zemljama Zapadnog Balkana, odlazni pozivi i poruke upućeni ka bilo kojoj drugoj destinaciji van regiona Zapadnog Balkana (odnosno ka bilo kom pozivnom broju osim gore navedenih), tarifiraju se prema utvrđenom Cjenovniku m:tel-a.