Povratak zanimljive funkcije u Google Messages

Google ponovo uvodi animirane efekte u aplikaciju Google Messages. Slično kao kod iMessage-a, gdje poruke poput “Congratulations” donose konfete na ekran, Google je odlučio da Android korisnicima ponudi sličnu funkciju kroz “Screen Effects”.

Prošle godine Google je testirao “Screen Effects”. Kada biste poslali poruku sa tekstom “I love you”, animirana srca bi se pojavila na ekranu, dok bi fraza “Sounds good” pokrenula isti efekat. Reakcije korisnika su bile podijeljene, pa je funkcija povučena u februaru. Sada, Google ponovo uvodi ovu funkciju u najnovijoj verziji Google Messages (verzija 20240621_00_RC00) i beta verzijama.

Novi “Screen Effects” sada dolazi sa opcijom isključivanja za one kojima se ne sviđa. Fraze “I Love You” i “Sounds Good” više ne izazivaju animacije, vjerovatno zbog učestalosti korišćenja.

Nove animacije uključuju:

  • Booo: Paradajz leti po ekranu, kao reakcija publike na loše predstave. (Napomena: potrebna su tri “o”)
  • Congratulations: Konfete padaju, dok se baloni dižu sa dna ekrana.
  • Going to the beach: Pojavljuju se kanta za pijesak, morska zvijezda i talasi.
  • Hahahaha: Sa četiri “ha”, vidjećete „densera“ kao u reklamama ispred prodavnica polovnih automobila.
  • Rise and shine: Sjajno žuto sunce sa pticama.

Google planira da doda još prečica i “Screen Effects” animacija, sa obećanjem da će ih biti preko 15. Ako još nemate Google Messages na svom Android telefonu, možete ga preuzeti sa Google Play prodavnice. Animacije se pojavljuju u porukama poslatim preko Google Messages putem RCS-a i SMS-a.