Potvrđeno: Prvi Nothing telefon će biti objavljen u julu

Kompanija Nothing predstaviće svoj prvi pametni telefon 12 jula, a iako je u pitanju debitantski nastup na tržištu, mnogi su već zainteresovani za novi model i očekuju nešto zaista dobro.

Nothing je startup koji je osnovao suosnivač OnePlus-a, Carl Pei, a ta nova kompanija na tehnološkom tržištu je do sada objavila samo jedan proizvod: bežične slušalice za uho Nothing Ear.

Osim ovih uvodnih podataka, detalj koji je najviše uradio na polju marketinga i toga da svi pričaju o novom telefonu, jeste prvo pretpostavka, a onda i potvrđena stvar, da će Nothing telefon imati providnu pozadinu.

Po ovome će se razlikovati od svih dosadašnjih modela koje smo imali priliku vidjeti, jer ćete kod Nothing telefona moći vidjeti srce mehanizma koji pokreće taj telefon i biti upoznati sa načinom njegovog rada.

Prozirnost lijepo dizajniranog proizvoda visokotehnološkog izgleda je osobina koju smo dobili i sa Nothing Ear. Što se tiče telefona, on će slediti iste osnovne principe da bude jeftin, moderan i lijep za upotrebu. Zahvaljujući curenju informacija, dobili smo naznaku da će imati veliki OLED ekran od 6,55 inča.

Budući da ga nije napravio ni Apple ni Huawei, koji imaju svoje operativne sisteme, Nothing će sigurno pokretati Android. Ostali detalji poput cijene, trajanja baterije i bilo koje karakteristike moraćemo da sačekati do onlajn predstavljanja u julu.

Fotografija: Nothing