Poslovna konferencija “Izazovi i budućnost poslovanja”

Učesnik, kao i sponzor održavanja Poslovne konferencije “Izazovi i budućnost poslovanja”, ove godine bila je i kompanija m:tel.

U Banskom dvoru u Banjaluci, 20. septembra 2022. godine, u organizaciji Unije poslodavaca Republike Srpske, održana je konferencija u okviru realizacije projekta „Doprinos organizacija civilnog društva poboljšanju uticaja preduzetništva na socio-ekonomski razvoj BiH – EISE“.

Cilj konferencije je da se kroz dijalog poslodavaca, predstavnika Vlade Republike Srpske, akademske zajednice, institucija i stručnih organizacija prepoznaju ključni ekonomski i socijalni izazovi, kao i pravci ka stvaranju produktivne i socijalno pravedne zajednice.

U okviru konferencije održana su četiri panel diskusije sa različitim temama poput Sinergija 2 – Novi memorandum o zajedničkim politikama Vlade RS i UPRS,  Nova poslovna realnost – rizici i prilike, kao i Energetska stabilnost – preduslov ekonomskog rasta.

Jedna od tema odnosila se na „Ljudski kapital u eri automatizacije i digitalizacije“, čiji je uvodničar bio Bojan Šćepanović, Menadžment centar Beograd. O ovoj važnoj temi razgovarali su dr Zoran Stojiljković, profesor na Fakultetu političkih nauka u Beogradu i predsjednik Sindikata Nezavisnost Srbija, Dejan Jokić, izvršni direktor za finansije kompanije m:tel, Predrag Zorić, predsjednik Udruženja poslodavaca metalske industrije i direktor Kolektor CCL, Laktaši, te Ivan Radukanović, HR direktor Bekamenta.

Na panelu mogla su se čuti mišljenja i osvrti, između ostalog, na pitanja da li su digitalizacija i automatizacija predstavljaju šansu ili izazov, da li i kako se provodi reforma obrazovnog sistema u skladu sa vremenom, ali i o ulozi poslodavaca u razvoju ljudskih resursa.

Među panelistima su se našla neka od vodećih imena iz oblasti privrede Republike Srpske i regiona, a konferenciju su otvorili predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i predsjednik Unije poslodavaca Srpske Saša Trivić.