Porodična komedija Junior na Superstar TV  

“Junior” je jedan od onih filmova u kojima uživa cijela porodica. Zato ove srijede (15. marta) tačno u podne budite uz Superstar TV.

Riječ je o komediji reditelja Ivana Reitmana, u kojoj embriolog Alexander Hesse zvan Alex (Arnold Schwarzenegger) iz San Franciska intenzivno radi na novom revolucionarnom lijeku koji bi trebao spriječiti spontane pobačaje kod žena.

Kada zajedno sa svojim saradnikom, doktorom Larryjem Arbogastom (Danny DeVito) od vlade zatraži početak eksperimentalnog liječenja, gorko se razočara saznavši za ukidanje projekta i prepuštanje laboratorije britanskoj naučnici Reddin (Emma Thompson).

Nažalost, ova dvojica ljekara ne mogu da testiraju lijek na ženama pošto za to nemaju odobrenje institucija, pa doktor Hesse popusti nagovorima doktora Arbogasta da u tajnosti nastave sa eksperimentima, pri čemu bi oplođenu jajnu ćeliju ponio sam Alex.

Ne znajući šta ga sve čeka, on počne dobijati uobičajene znakove trudnoće. Problem je sačuvati tu informaciju od drugih, pogotovo od bivšeg šefa Noaha Banesa (Frank Langella)…