Popularni četbot stigao na Android

ChatGPT, popularni četbot kompanije OpenAI, konačno je dostupan Android korisnicima, a zvanična aplikacija je dostupna za besplatno preuzimanje u okviru Google Play prodavnice.

Aplikacija stiže dva mjeseca nakon što je lansirana ona za iOS, a u nekim zemljama poput Brazila, Indije, Bangladeša i SAD bila je prije dostupna nego u nekim drugim dijelovima svijeta.

Nakon preuzimanja aplikacija sa sobom donosi upozorenje o mogućim nedostacima i netačnim odgovorima, što korisnike podsjeća na oprez prilikom korišćenja. Korisničko iskustvo je jednostavno i slično veb verziji, sa prozorom za ćaskanje sa četbotom vještačke inteligencije.

Međutim, obratite pažnju na to da u Google Play prodavnici postoji mnogo aplikacija koje koriste ime ChatGPT, ali nisu iste kao ova koja dolazi od OpenAI kompanije.

Otkako je ovaj četbot lansiran prošle jeseni u veb verziji, trka u razvoju vještačke inteligencije se ubrzala, tjerajući kompanije da se međusobno nadmeću kako bi što prije i bolje implementirale vještačku inteligenciju u svoje proizvode i usluge.

ChatGPT donosi nove mogućnosti i olakšava interakciju sa vještačkom inteligencijom, ali istovremeno nas podsjeća da trebamo biti pažljivi u korišćenju ovih alata, jer netačni odgovori mogu biti štetni.

Istovremeno sa mogućnostima koje ima na osnovu mašinskog učenja, vještačka inteligencija postala je toliko napredna da više ne pomaže ljudima samo u poslovima koje treba da obave, već je naprotiv i uzrok nestajanja mnogih radnih mjesta.