Popularna igra se vratila na iOS

Nakon duge, četvorogodišnje pauze, Fortnite se vratio na iOS uređaje.

Ova sjajna vijest odnosi se samo na korisnike u Evropskoj uniji, zahvaljujući novoj verziji Epic Games Storea.

Ovaj povratak uslijedio je nakon dugotrajnih pravnih sporova između Epic Gamesa i Apple-a, kao i regulatornih promjena koje je donio Zakon o digitalnim tržištima u EU.

Popularna igra sada je dostupna putem Epic Games Storea za iPhone, kao i putem AltStore PAL-a,. Takođe, Epic Games Store je dostupan i za korisnike Android uređaja širom svijeta.

Igraći će morati da nadograde svoje iPhone uređaje na iOS 17.6 ili noviji kako bi instalirali Epic Games Store, što je u suprotnosti s ranijim instrukcijama koje su sugerisale da je potrebna verzija iOS-a 17.4 ili novija.

Povratak Fortnitea na iOS dolazi u trenutku lansiranja nove sezone igre na temu Marvelovih junaka, što dodatno motiviše igrače u Evropskoj uniji da ponovo zaigraju ovu popularnu igru na Apple uređajima.

Pored igre Fortnite, korisnici će moći da preuzmu i igre poput Rocket League Sideswipe i mobilnu verziju igre Fall Guys sa Epic Games Storea.

Epic Games, takođe, planira proširenje ponude na druge alternativne prodavnice aplikacija, poput Aptoidea za iOS u EU i ONE Store za Android.