Pokemon Sleep se “igra” tokom spavanja

Mobilna aplikacija Pokémon Sleep, koja je najavljena još 2019. godine, trebala bi biti lansirana narednih mjeseci, za iOS i Android uređaje.

Kao što sam naziv aplikacije aludira, radi se o jednoj vrsti sleep trackera, koji omogućava interakciju sa svijetom Pokémona tokom spavanja.

U zavisnosti od toga u kakvog fazi drijemanja je “igrač”, on privlači različite pokemone koji se okupljaju oko Snorlaxa. Profesor Neroli daje zadatak igračima da mu pomognu u istraživanju navika spavanja Pokémona. To se postiže jednostavno, ostavljanjem telefona pored jastuka dok spavate.

Aplikacija će snimati i analizirati spavanje kao svaki tracker. Takođe, možete koristiti nadolazeći prateći uređaj Pokémon Go Plus Plus za pomoć u praćenju vašeg sna, iako se čini da dodatni alat nije potreban. To su detalji koje je Pokemon Company otkrio o ovom neobičnom, dugo najavljivanom proizvodu. Objavljena su i dva trailera koja dočaravaju iskustvo igranja igre.

The Pokémon Company obećava da će pretvoriti “spavanje u zabavu” na sličan način na koji su druge mobilne igre Pokémon franšize, Pokémon Go i Pokémon Smile, hodanje i oralnu higijenu učinili zabavnim.

Iako još nije zvanično saopšteno kada će igra konačno biti dostupna, spekuliše se da bi to trebalo biti tokom ljeta.