Pojavila vam se oznaka VoLTE na telefonu? Evo šta to znači

VoLTE, odnosno Voice over Long Term Evolution, je tehnologija prenosa podataka zasnovana na IP koja omogućava pozive i usluge prenosa podataka preko 4G mreže i donosi brojne prednosti.

Podsjećamo, kompanija m:tel je ovog ljeta pustila VoLTE mrežu u komercijalnu upotrebu, a evo šta to znači:

VoLTE tehnologija nudi još bolje korisničko iskustvo u govornim i video pozivima, a možete je koristiti ukoliko imate pametni telefon koji podržava ovu uslugu i ima odgovarajući softver, te ukoliko posjedujete 4G SIM karticu. Takođe, potrebno je da osoba sa kojom ćete uspostavljati ovakve pozive posjeduje telefon koji podržava VoLTE tehnologiju.

Prednosti njenog korištenja uvidjećete odmah. Naime, tokom razgovora ili video poziva zvuk je savršeno čist i jasan jer je mreža “stabilna” i nema prebacivanja sa 4G na 3G prilikom uspostave poziva. Samim tim i baterija telefona se manje troši.

Aktivaciju ove opcije možete izvršiti putem poziva Call centra m:tel-a ili podnošenjem zahtjeva u bilo kojem m:tel prodajnom mjestu.

Više informacija o VoLTE tehnologiji i načinu naplate ove usluge potražite na adresi www.mtel.ba ili pozovite broj 0800 50 000.