Pogledajte prve rendere za Samsung Galaxy S21 FE

Samsung je prošle godine dodao novi model, a u planu je da tu praksu ponovi sa Samsung Galaxy S21 FE.

Pokazalo se da je Galaxy S20 FE postao veliki hit jer je ponudio neke od najboljih karakteristika standardnog Galaxy S20. Uz to, bio je dosta isplativiji i povoljniji za korisnike. Samsung je spreman da još jednom ponovi ovu praksu, sa novim modelom Samsung Galaxy S21 FE.

Otkrili su, između ostalog kompletan dizajn telefona, pa s tim u vezi novi model izgleda kao karbonska kopija originalnog. Međutim, postoje neke promjene u veličini ekrana, materijalu i dimenzijama.

Kao prvo, zadnja strana će biti urađena od nečega što Samsung naziva “Glastic”, umjesto standardne staklene ploče. Nova verzija će imati i 6,4-inčni displej, za razliku od standardnog 6,2-inčnog, što će činiti visinu veću za  4 mm i širinu za 3,3 mm. Takođe su istakli da će imati metalni okvir i drugačiji dizajn kamere.

Još nisu poznate pojedinosti u vezi sa SoC-om, senzorima kamere, baterijom i RAM-om. Međutim, ako se vodimo prethodnim modelom i nova serija će takođe imati isti SoC i mnoge premium karakteristike Galaxy S21 modela. 

Poznato je i da će cijena biti povoljnija, ali još uvijek ne i u kojoj mjeri.