Pogledajte kakvu kameru ima Huawei Mate 40 Pro

Novi modeli telefona Mate 40 Pro (Pro+) kompanije Huawei donosi revoluciju u tehnološkom razvoju kamera – dolaze sa zanimljivim hardverom i unapređenjima koja će ih postaviti na poziciju kraljeva fotografija. 

Unapređenja koja je donio novi telefon su svakako vrijedna pažnje, a najveći utisak na stručnjake je ostavio dodatak Multispektra boje i senzora toplote koji doprinosti savršenom hvatanju paleta boje na fotografiji.

Druga bitna novina kod ovog seta kamera je ultra široki senzor koji je do sada najveći u industriji ove kategorije, a uparen je sa optikom od 18mm, kao što je to bio slučaj sa prethodnim modelima.

Primarna kamera više ne posjeduje sistem stabilizacije optike (OIS), ali, po riječima stručnjaka, odustajanje od ovog modela nije napravilo značajne promjene karakteristika kamere.

Kada je u pitanju dnevna fotografija, modeli Mate 40 Pro i Pro+ su podigli nivo kvaliteta, pa je tako moguće vidjeti jače detalje boja u odnosu na prethodne modele.

Ipak, pojedini stručnjaci smatraju da je kompanija mogla da učini mnogo više po pitanju “auto” sistema fotografisanja koji se obavlja kamerom od 50MP. Konkurencija u ovom slučaju ima kamere i do 108MP.