Poco F4 GT stiže kao novi „flagship killer“

Poco F4 GT, koji je juče zvanično predstavljen, zaista je vrlo impresivan, te se može reći da je novi „flagship killer“.

Nasljednik modela Poco F3 GT pokreće trenutno najjači procesor Snapdragon 8 Gen 1. Uređaj posjeduje AMOLED ekran dijagonale 6,67 inča, sa brzinom osvježavanja od 120 Hz.

S obzirom na to da se radi o gejmerskom telefonu, Poco F4 GT posjeduje i tastere za igranje. Na prednjoj strani smještena je kamera sa Sony IMX596 senzorom od 20 MP, dok se na zadnjoj strani nalazi senzor IMX686, iste kompanije, od 64 MP f /1.9. Tu je i ultraširoki senzor od 8 MP s vidnim poljem od 120 stepeni, kao i makro senzor od 2 MP te senzor treperenja.

Telefon dolazi u tri boje – srebrnoj, crnoj i žutoj, a pored punjača u paketu se dobija i USB-C kabl pod uglom, koji omogućava lakše korištenje dok držimo telefon u vodoravnom položaju. Još jedna jako dobra stvar je da je iz brenda Poco najavljeno da će ponuditi besplatnu zamjenu ekrana ovog modela šest mjeseci nakon aktivacije telefona.

Ovaj odličan uređaj, koji će pojedinim korisnicima biti dostupan od sutra, posjeduje bateriju od 4.700 mAh i 120W brzo punjenje, najbrže na nekom uređaju ovog brenda do sada. Zahvaljujući njemu baterija se može potpuno napuniti za samo 17 minuta. 

Dok ne bude dostupan na našem tržištu, u ponudi kompanije m:tel moćete, recimo, pronaći model Poco X3 Pro i uvjeriti se u kvalitet uređaja ovog Xiaomi podbrenda.