Počinje 20. jubilarni Čelendžer Srpska Open

Kompanija m:tel i ove godine ponosno stoji uz ovaj veliki sportski događaj. 

Prvi nosilac ovogodišnjeg ATP Čelendžera „Srpska Open“ biće najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur. Ovo je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare u Nacionalnom teniskom centru u Banjaluci, na kojoj je predstavljen program ATP Čelendžera koji se održava od 22. do 28. avgusta u Banjaluci, u organizaciji Teniskog saveza Republike Srpske.

Aleksandar Bolić, izvršni direktor turnira, najavio je da će ovogodišnji ATP Čelendžer „Srpska Open“ biti jači nego ranije.

“Upravo smo primili vijest da je Damir Džumhur pristao da dođe na turnir i biće prvi nosilac. Drugi nosilac je Lorenco Đustino iz Italije, a posebna zanimljivost je da će igrati i nekada veliko ime svjetskog tenisa Tomaš Beluči. Očekujemo zaista dobre mečeve”, istakao je Bolić.

Uz Čelendžer “Srpska Open” i ove godine ponosno stoji kompanija m:tel kao generalni sponzor turnira. Na konferenciji za medije obratio se izvršni direktor za marketing i prodaju ove kompanije Milosav Parezanović.

“Kada nešto traje 20 godina, znači da vredi, znači da ima smisao i da ima prave ljude koji su zaslužni za dobru i kvalitetnu organizaciju ovog veoma važnog sportskog događaja koji Banjaluku stavlja na mapu najznačajnijih svetskih sportskih manifestacija. Kompanija m:tel uvek ponosno stoji uz Čelendžer ‘Srpska Open’, pa će tako da bude i ove godine. Srećni smo što podržavamo sportski događaj koji okuplja sportiste, tenisere iz celog sveta, a pri čemu je svako ko ovde dolazi očaran igrom velikana gde se na najbolji mogući način daje primer pravih životnih vrednosti koje podržava i naša kompanija“, istakao je Parezanović i poručio da će ove godine posjetioci moći da uživaju i u nizu popratnih zabavnih sadržaja, kao i poklona koje će tokom čelendžera pripremiti kompanija m:tel, te pozvao sve da naredne sedmice posjete Banjaluku i Nacionalni teniski centar, koji će biti teniski centar regiona.

Šansu da zaigraju na ovom turniru dobiće i mladi teniser iz Republike Srpske Andrej Nedić, dok će učestvovati i juniorski šampion Vimbldona Mili Poljičak.  Žrijeb za glavni turnir je u subotu, u 18.00 časova, a u nedjelju u 12.00 časova za dubl. Takmičenja na glavnom turniru počinju u ponedjeljak kad je planirano šest mečeva prvog kola te šest završnih mečeva kvalifikacija. Planirani su i večernji mečevi u terminu od 20.00 časova. Mečeve četvrtfinala prenosiće Radio televizija Republike Srpske i Arena Sport. Finale je planirano za nedjelju u 20.00 časova.

Uživajte u najboljem sportskom događaju godine!