Pobjednici App takmičenja učestvovali na OFFF festivalu u Barseloni

Nakon što su izabrane najbolje aplikacije na Regionalnom app takmičenju održanom u Beogradu u martu mjesecu, tri pobjednička tima nagrađena su petodnevnim putovanjem na veliki evropski događaj – OFFF festival u Barseloni.

Izvor fotografije: Mtel

Tim iz Srednjoškolskog centra „Milutin Milanković“ iz Milića sa svojom aplikacijom ARTour bio je jedan od tri najbolja na takmičenju, te su imali priliku posjetiti festival u Barseloni koji je održan od 4. do 6. aprila 2024. godine. O ovoj nagradi i utiscima koje su ponijeli iz Španije učenici Sergej Kaldesić i Vladimir Erić su naglasili da će to nezaboravno iskustvo imati veliki uticaj na njihove buduće odluke i život uopšte.

„Ovaj doživljaj će se preslikavati dalje u budućnost, u našem svakodnevnom životu, ali i u profesionalnoj sferi“, navode Sergej i Vladimir. „Barselona je fenomenalan grad. Raznolik je i na svakom koraku se nalazi nešto novo, nešto drugačije. Prelijepo je mjesto za boravak“, kažu ovi mladi pobjednici m:tel app takmičenja.

Izvor fotografije: Mtel

Takođe, svojim vršnjacima i mlađim kolegama poručuju da se prijave na m:tel app takmičenje jer, kako kažu: „Iskustvo sa app takmičenja za dalje prezentovanje i pojave u javnosti mnogo znači za mlade. Naša poruka vršnjacima je da teže ka tome da grade svoj život. Ostvarite svoje snove. Svako je drugačiji na svoj način, stoga, svako treba da ide svojim životnim putem. Napredak i posvećenost, prvo sebi i svom životu, pa onda i drugima.”

Mentor na ovom projektu Sergeju i Vladimiru bio je profesor Željko Nikolić, koji je naglasio da je prisustvo konferenciji bilo sjajno iskustvo za učenike. „Bili smo okruženi inspirativnim ljudima iz svijeta dizajna, tehnologije i kreativnosti. Upoznali smo se sa najnovijim trendovima, tehnologijama i idejama koje su oblikovale svjetsku scenu dizajna i digitalne umjetnosti. Predavanja, radionice i izložbe na konferenciji bile su izuzetno inspirativne i obrazovne, pružajući nam uvid u širok spektar tema i područja“, rekao je Željko Nikolić.

Izvor fotografije: Mtel

Osim što su imali priliku da se druže sa vršnjacima iz regiona, iz Srbije i Crne Gore, te da prisustvuju trodnevnom festivalu, nagrada je pobjednicima ovogodišnjeg Regionalnog app takmičenja omogućila i upoznavanje sa španskom kulturom i tradicijom. Kako su naveli, sa sobom su ponijeli ne samo dragocjena znanja i kontakte, već i duboko iskustvo koje će ih nadahnjivati u daljem radu i stvaranju. „Putovanje u Barselonu na OFFF konferenciju definitivno je bilo jedno od najznačajnijih i najinspirativnijih iskustava u našim životima“, naglašavaju pobjednici iz Milića.

Kompanija m:tel će nastaviti da organizuje ovo, ali i slične projekte za mlade ljude, kao što je činila i do sada i po čemu je prepoznata u javnosti kao društveno odgovorna kompanija koja daje priliku talentima da pokažu svoje znanje i za to budu nagrađeni.

Izvor fotografije: Mtel

Mentor Željko Nikolić iskoristio je priliku da poruči svim mladim ljudima koji gaje interesovanje za programiranje, da je učešće u aplikacionim takmičenjima poput ovog ne samo izazovno, već i veoma korisno iskustvo koje može imati značajan uticaj na njihovu budućnost. „Kao mentor, duboko vjerujem u značaj takmičenja poput ovog za učenike. Ovakvi konkursi imaju neizmjernu vrijednost i pozitivan uticaj na njihov razvoj i obrazovanje, kako na profesionalnom, tako i na ličnom nivou“, navodi Nikolić, ističući podršku koju su kao tim dobili od m:tel-a tokom cijelog procesa takmičenja: „m:tel-ova posvećenost učenicima i podrška inovacijama u obrazovanju su zaista inspirativni. Od obezbjeđivanja resursa, do organizovanja takmičenja i nagrada za pobednike, m:tel je bio upravo taj koji je omogućio uspjeh ovog takmičenja“.

Izvor fotografije: Mtel

Sljedeći krug m:tel app takmičenja biće otvoren u oktobru ove godine, te je to odlična prilika za sve učenike srednjih škola u Bosni i Hercegovini da budu dio lijepe i pozitivne priče, učenja i druženja. Informacije o ovom takmičenju mogu da se pronađu na sajtu apptakmicenje.mtel.ba

Izvor fotografije: Mtel